OL-sølvvinder ser frem til EM

12-08-2013 14:26

Magasinet Ridehestens journalist fangede tyske Helen Langehanenberg ved VM for unge dressurheste til en samtale om dressur og det kommende EM

Copyright Ridehesten.com
Helen Langehanenberg og Damon Hill er storfavorit til en individuel guldmedalje.

- Jeg elsker den kombination af at konkurrere på de unge og ældre dressurheste, fortæller OL-sølvvinderen Helen Langehanenberg, der med hingsten Damon Hill er regerende World Cup-vinder og en af favoritterne til de individuelle guldmedaljer, der er på spil i fredagens Grand Prix Special og søndagens Grand Prix Kür.

- For fire uger siden flyttede vi til min tante og onkels gård, de har ikke nogen de kan efterlade gården til, så vi fik muligheden, så der skal vi i gang med at bygge vores eget ridecenter, fortæller hun.

Helen har kørt hjem fra UVM i Verden om aftenen fredag og overnattet hjemme for så at ride Damon Hill igen lørdag morgen inden det gik løs med finalerne i Verden. - Normalt har Damon Hill træningsfri to dage om ugen, så ugen var ikke anderledes for ham, forklarer Helen.

På spørgsmålet om, hvordan hun ser sine egne medaljechancer i Herning kommer svaret lidt tøvende: - Vi vil gøre vores bedste og vi vil kæmpe for det, og vi har håb for medaljer både individuelt og for holdet, men det er de fem minutter inde på banen som tæller og det er to levende væsner, som skal spille sammen lige præcist på de fem minutter og her skal rytteren også have fuldt fokus på opgaven, så alt kan ske.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Herning. Det er i behagelig afstand for os, så hesten ikke skal stå for længe i lastbilen, og så har jeg redet ved World Cup-stævnet i Odense tidligere, så jeg er sikker på det bliver godt. Vi har et godt hold og en god atmosfære på holdet, så bliver vejret godt i Herning, så tror jeg vi kan opleve noget fantastisk, slutter hun.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner