Anna kvalificeret til EM for youngriders

08-05-2018 13:41

Camilla Tiefensee Schrøder

Anna Bjørn er godt på vej i sit første youngrider-år. Hun har netop kvalificeret sig til EM i military for youngriders efter et succesfuldt militarystævne i Polen

Copyright Ridehesten.com
Anna Bjørn og CTS Twin Peaks. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 18-årige militaryrytter Anna Bjørn er hjemvendt fra det internationale militarystævne i Sopot, Polen, med en kvalifikation til EM for youngriders. Hun har fornylig taget springet fra junior til youngrider-rækkerne med den 17-årige vallak CTS Twin Peaks e. Eaton du Rezidal, og stævnet i Polen var hendes tredje CIC2*-stævne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var mit mål at kvalificere mig til EM, men jeg vidste også, at når jeg går fra junior, som er et-stjernet, til youngrider, hvor alt er to-stjernet, så kræver det lige en ekstra indsats, fortæller den 18-årige militaryrytter. For at komme med til EM for youngriders kræver det, at man rider en lang to-stjernet, hvor man opnår over 60 % i dressuren, rider fejlfrit i terrænet (tidsfejl er dog tilladt) og har max fire bomme på springbanen. Det lykkedes for Anna, som endte på en tiendeplads med 43 strafpoint.
– Det er gået virkelig godt, jeg er supertilfreds. Selvom det var et stærkt felt, jeg var oppe imod, synes jeg stadig, jeg kunne være med. Jeg havde en super tur i terrænet, hvor han (CTS Twin Peaks, red.) bare havde ørerne mellem flagene hele vejen. Han søgte frem og var med på opgaven helt uden slinger. Og selvom han havde været ude på en 8 minutter lang tur på terrænbanen, så var han stadig helt frisk på springbanen næste dag, fortæller hun.

Se resultatlisten

CTS Twin Peaks er stadig i god form
Som juniorrytter har Anna Bjørn har bl.a. vundet DM i military i 2016 og deltaget ved EM i italien 2016 og i Irland 2017 med den næsten jævnaldrende vallak. Hesten, som fylder 18 i år, har dog stadig et par gode år i sig.
– Han var superfin og helt ren i røntgenundersøgelsen. Jeg regner med, han sagtens kan køre videre i år og næste år. Men jeg er også i gang med at lede efter en afløser, som jeg kan nå at ride op på hans niveau i mellemtiden, siger Anna Bjørn.

EM i military for junior- youngrider- og children-ryttere finder sted i franske Fontainebleau den 9.-15. juli.
Ind til videre er Anna Bjørn sammen med Tobias Jørgensen de eneste, youngriders, der er kvalificeret, men der er flere muligheder for udtagelse, bl.a. ved det internationale militarystævne på dansk jord, som Kallehavegaard Rideklub ved Randers afholder den 18.-20. maj.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev