OL orientering til rytterne

18-06-2016 17:19

Britt Carlsen

OL

Konkurrencen blandt rytterne spidser til ved DM, der er ikke alene DM-medaljer på spil, men ogås OL billetter - ryttere, hesteejere mv. blev i dag samlet til en OL orientering

I dag samlede rideforbundet potentielle OL-ryttere, deres familier, hesteejere, sponsorer mv. til en generel orientering, og så fik rytterne og deres nærmeste en mere detaljeret information for lukkede døre. 

Rideforbundets formand Ulf Helgstrand har været helt tæt på den process i FEI, som skal se på ændringerne af OL-formatet for ridningen. Det er klart meldt ud fra IOC, at alle sportsgrene skal tilpasses, så de generere maksimal interesse fra medierne, især tv og de sociale medier. Under parolen "change or be changed" har forbunene måttet se dybt i afviklingen. Det kommer dog ikke til at påvirke OL i Rio nævneværdigt, men vi vil se et helt nyt koncept for fx dressuren ved OL i 2020, fortalte Ulf. 

Team Danmarks chef de mission for OL i Rio Morten Rodtwitt var også tilstede for at forklare noget om den danske OL delagelse helt generelt. Først og frememst er det første gang siden 1948, at Danmarks OL-ambition er tocifret - 10 medaljer er målet for de 16 sportsgrene, hvor Danmark er repræsenteret med ialt 121 atleter.

OL i tal
10.700 atleter forventes til OL i Rio fra 28 forskellige sportsgrene. Der er akkrediteret 25.000 medierepræsentanter, herunder magasinet Ridehestens redaktør. 50.000 frivillige har selv betalt for deres rejse og ophold i Rio for at hjælpe med til hele afviklingen af legne. Sikkerhed har og er et stort spørgsmål i forhold til OL, og Morten Rodtwitt kunne fortælle at der er mobiliseret 85.000 sikkerhedsfolk, så er man fornuftig, så skulle sikkerheden være på plads. 
De danske ryttere skal bo i OL byen i en bygning, som foruden de danske OL atleter også rummer atleter fra Sverige, Island og Finland. 

Det Olympiske ridestation ligger i området kaldet, Deodoro. Ridestadionet blev bygget til de Pan Amerikanske Lege i 2007, men er blevet udvidet og ombygget forud for OL
Læs flere OL-historier i magasinet Ridehestens juli nummer. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner