Obduktionsrapporten er klar

03-02-2018 09:23

Obduktionsrapporten viser, at den svenske landsholdshest Luma de Lux døde som følge af en bristet aorta, da vallakken faldt om kort efter World Cup-afgørelsen i kørsel for to måneder siden

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndagens World Cup-afgørelsen ved Sweden International Horse Show tilbage i december blev ændret på dramatisk vis, da den svenske landsholdshest Luma de Lux faldt om kort efter afgørelsen og døde.
Frederik Persons 21- årige vallak er blevet obduceret og her to måneder efter den tragiske hændelse, er der ikke noget nyt  i Statens Veterinære Instituts endelige rapport. Luma de Lux døde af en bristet aorta.

Det er ikke første gang en hest falder om og dør på lignende måde. Det er blot to år siden, en anden kørehest døde under lignende omstændigheder på Friends Arena. Det var Axel Olins Filur, der døde på banen, som følge af en akut lungeblødning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge det svenske medie Hippson vil arrangørerne nu forsøge at forhindre fremtidige hændelser.  Begge heste, både Frederik Perssons og Axel Olins heste, konkurrerede i en høj alder, så diskussionen går på om, det er muligt at indføre en aldersgrænse. Den diskussion er nu i gang med FEI.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen