Nyt magasin ude nu: September

01-09-2023 09:46

Trine Askjær-Jørgensen

I dag tager vi hul på årets første efterårsmåned, og dermed er det nye Ridehesten-magasin også på gaden – se hvad bladet indeholder lige her

Copyright Ridehesten.com
Vinder af DM i springning for seniorer Camilla Ernst og Fiona Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået tryk et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport.

På forsiden er vinderen af årets DM i springning for seniorer, Camilla Fliedner Ernst, og dermed finder du selvfølgelig inde i bladet en profilartikel om hende. Springningen er fortsat i fokus, når du bladrer dig videre til profilartiklen om landstræner Bo K. Møller. Vi har nemlig taget en snak med ham om, hvad hans historie i ride- og springsporten er, hvordan han fik jobbet som landstræner, rejsen mod EM i springning, som finder sted netop nu, og forhåbentlig OL i Paris til næste år osv.

Masser af faglig viden
Indenfor det faglige finder du i dette nummer flere forskellige artikler. I et stort tema sætter vi fokus på sadler og sadeltilpasning, for sadlen er dét måske vigtigste stykke udstyr, vi har og bruger i ridesporten, uanset disciplin og niveau. Netop sadlens tilpasning til hesten er afgørende, for forskning har de seneste år vist, at en dårligt tilpasset sadel kan forårsage mange problemer i hestens krop, lige fra slidmærker i pelsen til lokale smertepunkter, ømhed og stivhed eller svind af musklerne. Omvendt ved man også, at hest og rytter præsterer bedre med optimalt tilpasset udstyr, heriblandt sadlen.

Du kan også blive klogere på fravænning af føl i en artikel, hvor Janne Winther Christensen og Eva Søndergaard fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Aarhus Universitet, tydeligt forklarer, hvad forskningen har vist om, hvordan man bedst fravænner føl, og hvilke områder man skal være særligt opmærksom på i den for føllet potentielt traumatiske proces.

Copyright Ridehesten.com

Det avlsfaglige stof
Noget af det, der fra et avlsfagligt perspektiv blandt andet er fokus på i magasinet, er Dansk Varmblods egnethedstest, som finder sted hen på efteråret. Silje Bakken og Rikke Haastrup Kristensen kommer hver især med deres råd til, hvordan man bedst forbereder de unge heste til henholdsvis egnethedstest i dressur og springning, begge har de nemlig meget erfaring med at fremvise heste her.

Du kan selvfølgelig også læse alt om årets UVM i dressur, som fandt sted i starten af august. I september-magasinet går vi nemlig dybden med årets verdensmesterskab for unge dressurheste i Ermelo.

Copyright Ridehesten.com

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Min favoritøvelse: Maria Barnewitz Schou
  • Mineraler til heste
  • Avlerportræt af Stutteri Præstensgaard
  • Glimt fra DM i springning
  • Årets gang på stutteriet
  • Glæd dig til World Cup Herning

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille september-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen