Nyerhvervet stjerne til LDZ Equestrian

09-05-2024 10:35

Cathrine- og Rasmine Laudrup-Dufour og familien Zinglersen har gennem deres fælles selskab LDZ Equestrian netop købt en 5-årig vallak, der blev solgt som den næstdyreste på den prestigefyldte onlineauktion Aloga

Copyright Ridehesten.com
Fuego - måske Dufours nye stjerne? Foto: Aloga Auction

12 nøje udvalgte dressurheste var at finde i kataloget, da Aloga lod hammeren svinge på deres dressurauktion 7. maj. Blandt hestene, der var tre til seks år gamle, var både avlsgodkendte hingste og lovende sportsstjerner; alle sammen med topafstamning. En af auktionshestene, den 5-årige Fuego e. Follow Him's Schönweide/ Silbersmied, skal nu finde vejen hjem til Rasmine og Cathrines gård ved Fredensborg på Sjælland. De erhvervede vallakken for 260.000 euro - næsten to millioner danske kroner -, hvilket blev auktionens næsthøjeste pris. Aftenens højeste pris på 300.000 euro gik til Uberdale, en 4-årig hingst e. Everdale/ Decamerone.

Fuego er efter den niårige hingst Follow Him's Schönweide, der kommer fra det tyske stutteri Gut Schönweide. Follow Him blev præmiehingst i det tyske Oldenborg forbund i 2017 og er desuden kåret i de fleste andre avlsforbund også, hvor bl.a. de tyske avslforbund Westfalen, Hannover og DSP kan nævnes.

LDZ Equestrian har sammen indkøbt flere heste, der uddannes af Cathrine. Det mest bemærkelsesværdige var naturligvis erhvervelsen af Mount St. John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall II sidste år med hvem Cathrine efter salget af Bohemian e. Bordeaux/ Samarant igen har fået sig en OL-kandidat. Nu er Fuego, der på Aloga auktionens hjemmeside beskrives som et kommende stjerne på Grand Prix banerne, måske næste skud på stammen for Laudrup-Dufour og Zinglersen.

På sin instagram udtrykker Dufour stor glæde over købet og glæder sig til at få Fuego hjem i stalden:

 

ff
Fakta
Topauktion siden 2021

De irske springryttere og brødre Bertam og Harry Allen startede for tre år siden springauktionen Aloga sammen med Maxi Lill. Siden er Laurens Maynaerts og dermed et samarbejde med Sentower Park i Belgien kommet til.  I år blev der for første gang også holdt en dressurauktion med Maurice Tebbel og Sönke Rothenberger i front.

Millionbeløb på springauktionen
Nok var dressurauktionen vellykket, men langt flere penge blev lagt på bordet til Alogas springauktion, der løb af stablen i mandags. Her blev tre springheste solgt for mere end en million euro hver. Topprisen gik til Darc Chocolate, der blev solgt for mere end 2,3 millioner euro. Det er yderst sjældent at beløb på den størrelse bliver budt, men der var også tale om en særlig hest. Den 10-årige springhingst Darc Chocolate har nemlig konkurreret på femstjernet niveau med Dennis Lynch i flere sæsoner med stor succes til følge. 

Se alle priser på dressurauktionen her og springauktionen her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner