Nye regler, trailer, kørekort og forvirring

02-12-2012 14:41

Maja Golles

Den 19. januar 2013 træder et sæt nye regler for kørsel med trailer i kraft, og de har allerede skabt en del forvirring – heldigvis har nogle sat sig ind i reglerne og én af dem har valgt at videregive sin viden i Ridehesten
Copyright Ridehesten.com
Har du styr på de nye trailerregler, der træder i kraft 19. januar? Hvis ikke, så læs Ridehesten i december!

Flere hesteejere, ryttere og andre kører fra tid til anden med hestetrailer, på trods af, at de kun har et ganske almindeligt B-kørekort, og det kan man gøre ganske lovligt, hvis man har styr på, samt overholder reglerne på området. Disse regler bliver dog ændret fra 19. januar 2013 og det har fået mange til at tro, at det nu var et krav, at de skulle have BE-kørekort, for lovligt at kunne køre med hestetrailer. Én af de mange, der risikerede at blive påvirket af regelændringerne var Lise Rohden Palsgård, der til dagligt fungerer som IT-koordinator ved Dansk Ride Forbund og selv er aktiv rytter. Hun satte sig dog for at finde hoved og hale i regler og regelændringer og fortæller i Ridehestens decembernummer, hvad hun nåede frem til.

I magasinet Ridehestens decembernummer finder du i anledning af de nye regler et tema om netop kørsel med hestetrailer. Her kan du få tip fra FDM om kørsel med hestetrailer, læse om de nye regler, BE-kørekort, B+ samt få et indblik i nogle af de aktuelle trailertyper på markedet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen