Nye regler i military

25-11-2018 08:09

I forbindelse med FEIs generalforsamling i Bahrain forleden, er der kommet nye regler til de internationale militarystævner

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle de foreslåede ændringer af FEIs reglement i military, blev godkendt i til FEIs generalforsamling forleden. Der er en række forskellige regler, som bliver ændret, hvor der herunder nævnes nogle af de mest bemærkelsesværdige ændringer. Det fulde dokument med alle de foreslåede – og nu godkendte – regler kan ses her.


Blod, pisk og gule kort

Det er blevet tydeliggjort i reglementet, at alle tilfælde af blod, som en rytter er skyld i, vil give advarsler, herunder også hvor meget pisken må bruges på banen.

  • Det er blevet besluttet, at alle tilfælde af blod på hesten, som er fremkommet på grund af rytteren, uanset om det er i munden eller fra sporer, vil give en registreret advarsel eller en strengere sanktion.
  • Får samme rytter mere end et registreret tilfælde af blod indenfor 3 år, vil rytteren automatisk få et gult kort.
  • Får man to registrerede tilfælde for samme overtrædelse, vil det også give et gult kort
  • Brugen af pisk er blevet begrænset til at måtte ske maksimum to gange pr. gang. Stævnejuryen kan vurdere at overdreven brug af pisk flere gange er misbrug af hesten.
  • Hvis hestens hud har fået sår eller har synlige tegn på brug af pisk, vil det altid blive vurderet til at være overdreven brug.
  • I alle tilfælde hvor der er tale om overdreven brug af pisk, vil der automatisk blive givet et gult kort eller en strengere sanktion.
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Ændring af klassernes kategori
I forbindelse med generalforsamlingen i 2017 blev det besluttet at lave om på klassernes kategorisering, der angiver hvilken sværhedsgrad klassen er. Samtidig er der kommet en ny og lavere klasse til på de internationale stævner. Allerede i år blev den nye 1.05 meter klasse introduceret.

Alle internationale militaryklasser kommer i fremtiden til at hedde CCI, hvor CCI-L vil stå for en lang klasse og CCI-S står for en kort klasse.

Den nye 1.05 meter klasse kommer i fremtiden til at hedde CCI1*. Det betyder at den nuværende CIC1* i fremtiden kommer til at hedde CCI2*, og så fremdeles vil klasserne gå en kategori op. Højeste niveau (det gamle CCI4*) kommer til at hedde CCI5*-L, hvilket også betyder at højeste niveau i military i kategori kommer til at have samme stjerne-niveau som de højeste klasser i springning og dressur. Samtidig vil der også komme nogle flere krav til afholdelse af CCI5*-L, som de nuværende CCI4* får to år til at opfylde, hvis de fortsat ønsker at afholde højeste niveau.


Yderligere er der også lavet en række ændringer og afklaringer på bid-delen af reglementet, som kan læses i ovenstående link.

Reglerne træder i kraft 1. januar 2019.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen