Ny serie med fokus på venskab og fysisk samvær

16-07-2022 06:29

Trine Askjær-Jørgensen

Filminstruktør Eva Marie Rødbro, der selv er tidligere hestepige, drømte helt fra starten af sin karriere om at genbesøge hesteverdenen og formidle, hvor meget godt den giver specielt unge piger. Nu har hun gjort alvor af drømmen, og det har resulteret i en ny ungdomsserie på DR Ultra

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Midt i juni måned havde en ny dokumentarserie kaldet PONYLOVE premiere på DR Ultra. Serien handler om en gruppe teenagepigers venskab og forhold til deres heste. Bag den står den tidligere Bodil- og Robertnominerede instruktør Eva Marie Rødbro, der før har portrætteret komplekse og oversete skikkelser og udkantsmiljøer i DR-serien ”Prinsesser fra Blokken” samt dokumentarfilmen ”I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die”.

En vigtig del af egen opvækst
Ideen til serien kom ud af instruktørens egen kærlighed til heste som barn og et ønske om at portrættere et miljø, der har givet hende selv så meget godt med fra barndommen:

– Jeg er vokset op på en efterskole i Nordjylland, hvor vi havde alverdens dyr inkl. heste. Så fra jeg var helt lille, har jeg været meget optaget af dyr og af at knytte venskaber med dem. Fra første gang jeg var på rideskolen, var det bare en verden, der åbnede sig for mig. Kombinationen af det mod, der skal til, det at de andre piger også red og hyggede sig med hestene, og at det var så sejt, at man turde sætte sig op på hesten og gøre alt det her, tiltalte mig bare rigtig meget, fortæller Eva Marie Rødbro.

– Jeg fik min egen pony, da jeg ikke var særlig gammel, og den stod hjemme, så det var ikke så rideskoleagtigt. Det var ret frit og faktisk lige så romantisk, som det lyder. Jeg sov ude hos ponyen om sommeren...

 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten juli 2022.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen