Nürnberger-sejr til Skovens Tzarina

23-04-2023 13:53

Horses and Dreams Hagen: Guldmedaljehoppen Skovens Tzarina satte i dag et flot punktum for dansk dressur i Hagen, da hun med Isabell Werth i sadlen overbevisende vandt finalekvalifikationen til Nürnberger Burg-Pokal

Sikke en uge det har været i Hagen set med danske briller. Udover at de danske dressurryttere har klaret sig fremragende, så har danskavlede DV-heste gjort det mindst ligeså godt. Faktisk er det blev til hele fem sejre for DV-heste, da Sönke Rothenberger og DV-vallakken Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows Aps) vandt både Grand Prix og Grand Prix Special, mens Nicole Wego-Engelmeyer og Citation e. Blue Hors Zack/Don Gregory 3 (opdr. Grete og Poul Petersen) vandt Grand Prix-klassen her til morgen. 

Som en perfekt afslutning var Isabell Werth og Skovens Tzarina e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Kirsten Bjerregaard Hansen og Jens Lund Pedersen) igen i dag i topform, efter at de vandt den indledende klasse til Nürnberger Burg-Pokal i går.

Skovens Tzarina, der som 3-års blev årets dressurhoppe på Dansk Varmblods Eliteskue, var mere afspændt i dag og man sidder tilbage med følelsen af, at hun indenfor de kommende par år, vil blive Werths nye tophest i Grand Prix-sammenhæng. Skridten er det svageste punkt på den 9-årige hoppe, men umiddelbart er det ikke selve kvaliteten der mangler, men derimod hoppens lidt iltre temperament, som spiller ind. Med 76.00% var der ikke den mindste tvivl om at sejren skulle tilfalde Werth og den charmerende hoppe, som går en stor fremtid i møde.

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Blue Hors Fifty Cent. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Med en placering som nummer ni i går, var Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Blue Hors Fifty Cent e. Franzikus/Donnerball (opdr. Linda Falensteen & Martin Strande) dermed blandt de 12 ekvipager som fik adgang til dagens finalekvalifikation.

Med mere power end i går havde Nathalie og Fifty et fremragende travprogram, hvor de langt hen af vejen lå på over 72%. Den manglende rutine hos Fifty, kom lidt til udtryk i galopprogrammet, men Nathalie var mere end tilfreds med resultatet på 70.02% og en 10. plads. 

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen