Nu kan du ansøge om optagelse på berideruddannelsen

03-02-2022 16:11

Christine Krogh Frausing
Skribent

Går du og overvejer om du skal starte på berideruddannelsen, eller er du måske allerede sikker på du gerne vil give det et skud, så er det nu muligt at ansøge om optagelse, ved prøven der finder sted d. 17/6

Copyright Ridehesten.com
Beriderelev Maja Raabjerg Sørensen. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

Det er nu muligt at ansøge om optagelse på berideruddannelsen, hvor der d. 17/6 afvikles optagelsesprøve for alle aspiranter.

For at ansøge skal du udfylde ansøgningsskemaet som findes her. 

Selve prøven

Optagelsesprøven til Ridelæreruddannelsen forløber over 1 dag og består af rideprøver og en evaluerende samtale. Optagelsesprøven er kun åben for aspiranter og eventuelle læremestre.

Rideprøve:

Dressur: Der rides i hold af 3-4 ryttere i ca. 30 min., og der foretages hestebytte.

Spring: Aspiranten springer på egen hest. Der opvarmes på hold af 3-4 ryttere, og efterfølgende springes en bane på 7-9 forhindringer af max. 1 meters højde.

Rideprøven skal vise, om eleven har en god basisopstilling i både spring og dressur samt har en god motorik og balance på hesten. Eleven skal være adræt og i god fysisk form samt have en god fornemmelse for hesten. Endvidere vurderes aspirantens indsats under introduktionskurset.

Bedømmelsesskema spring.

Bedømmelsesskema dressur.

Evaluerende samtale:

Hver aspirant skal inden optagelsesprøven udfylde et spørgeskema og ud fra besvarelserne gennemføre en evaluerende samtale med en erhvervspsykolog. Samtalen varer ca. 10 min.

Afsluttende samtale:

Efter endt rideprøve og evaluerende samtale vil aspiranten blive informeret om prøvernes resultat.

Efter prøven:

Aspiranten vil modtage brev fra Dansk Ride Forbund med skriftlig evaluering af prøven. Såfremt optagelsesprøven bestås, kan aspiranten søge læreplads på et af Dansk Ride Forbund og DR-IF godkendt lærested. Se oversigt over godkendte læresteder her.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen