Norsk Varmblod kommer til Danmark

21-07-2014 11:46
Avl

For første gang nogensinde holder Norsk Varmblod et arrangement på dansk grund. Det drejer sig om et skue for føl, ungheste og hopper

Den 9. august vil Norsk Varmblod holde sit første arrangement i Danmark. Det drejer sig om et bedømmelsesskue for føl, hopper og ungheste - for hoppernes vedkommende dog uden rideprøve.

- Anledningen er primært, at Norsk Varmblod har enkelte opdrættere, som har føl og ungheste i Danmark. de har efterspurgt en mulighed for at få hestene bedømt i Norsk Varmblod uden at skulle transportere dem til Norge. Desuden ønsker de at få deres føl bedømt ved at de og hoppen slippes løse, sådan at man bedre kan bedømme galoppen i særdeleshed og bevægelserne generelt. Det giver Dansk Varmblods følbedømmelser ikke mulighed for, siger leder af Norsk Varmblod, Mette Hansson.

Alle heste af ridehesteafstamning er velkomne, også selvom de er stambogsført i et andet forbund.

- Vi er bekendt med, at en del danske opdrættere også savner at vise deres føl, ved at hopperne slippes løse, så det vil vi gerne tilbyde dem, siger Mette Hansson og fortsætter:

- Norsk Varmblod har i dag ikke til hensigt at etablere virksomhed i Danmark, men vi vil ikke afvise, at der en anden gang kan være lignende arrangementer. Nu vil vi først se, hvilken respons dette skue får.

Norsk Varmblod regner med at se 15-20 føl og har ingen forventninger til antallet af deltagende ungheste og hopper.

Hvis man ønsker at stille sin hest til skuet, og den ikke er stambogsført i Norsk Varmblod, skal hesten først registreres i Norsk Varmblod, hvilket normalt sker ved at sende hestens pas og ejerdokumentation til NV's stambogskontor. Ved skuet i august vil der dog være en stambogsfører, som kan bedømme originalpapirerne på stedet.


Opdatering:
Dansk Varmblods region tre holder i år følskue, hvor både hoppe og føl slippes løse.

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen