Naturplejer snappede ud efter dreng

15-05-2023 19:43

Charlotte Kusk Berwald

Midt inde i Børkop har man valgt at sætte to unge shetlænderhingste til at pleje naturen. Her går de sammen med to får og et lam

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Store græssere er fantastiske naturplejere og kan være med til at skabe bedre biodiversitet og kan passe deres job i mange år, hvis de ellers bliver behandlet ordentligt. Først og fremmest spiser de græsset, således at der bliver bedre plads til blomster og urter. De styrker også biodiversiteten ved at spise det saftige græs og forvandle det til gødning, der så tiltrækker insekter. Dette tiltrækker insekthungrende fugle, der straks kaster sig over tag-selv-bordet og på den måde kan naturen styrkes, også selvom man bor midt inde i en provinsby. 

Ponyer har en nærmest magisk tiltrækningskraft, som især børn kan mærke. Derfor har ponyerne haft mange besøg, af folk der har nydt at kunne komme helt tæt på dem. At gå inde i en indhegning hos ponyer kræver dog både viden og respekt for dyrene, ellers kan det gå galt. Dette fik en ung dreng at føle, da han blev væltet omkuld af en pony, der også snappede ud efter ham.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette har nu fået de ansvarlige til at låse af, således at ponyerne det næste stykke tid kun kan nydes på afstand. I løbet af græsningssæsonen vil ponyerne blive flyttet rundt mellem forskellige grønne pletter og jobbet som naturplejere må vel nærmest betragtes som et sommerjob, idet de kun skal gå og pleje naturen i de varme måneder.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen