Nations Cup aflyst - Bo laver nye planer

17-04-2020 13:15

Britt Carlsen

FEI har netop meddelt at den nye Nations Cup springserie i anden division bliver udsat til næste år. Det betyder, at der skal laves nogle nye planer for springrytterne, fortæller landstræner Bo K. Møller

Copyright Ridehesten.com
I 2017 vandt det dnake hold Nations Cup kvalifikationen ved Equitour. Hodet bestod af fra venstre: Thomas Velin, Thomas Sandgaard, Søren Møller Rohde og Lars Bak Andersen samt landstræner Lars Nørgaard Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Da der som bekendt er VM i springning på dansk grund i 2022, i Herning, skal de hjemlige springryttere forberedes optimalt, så de kan gøre en god figur på hjemmebane. Deltagelsen ved VM er også et delmål på vejen mod det endelige mål - springhold til OL i Paris i 2024. For at nå det mål, har målsætningen for seniorspringrytterne i år været deltagelse i Nations Cup finalen i Barcelona til oktober. Nu har FEI lige meddelt en del ændringer i forhold til Nations Cup, i skyggen af den globale corona-krise. Og det medfører, at Longines EEF Serien for anden division udskydes til start i 2021 istedet. Derfor bliver årets finale i Barcelona et opgør mellem de 10 første divisions nationer i Europa suppleret med hhv. to eller et team fra Sydamerika, Asien, Afrika og Eurasien udtaget på baggrund af rytternes placering på Longines Ranglisten en måned før finalen i Barcelona. 

Nye planer igang
Landstræner Bo K. Møller er naturligvis ærgerlig over aflysningen af Nations Cup serien for anden division, men erkender, at det er de vilkår, som hersker nu.
– Vi har været klar over, at vi har skullet lave nye planer. Det nytter ikke noget at gå i sort, vi må være parate til at omstille os, og det er vi. Vi er i fuld gang med nye planer, som vi arbejder ud fra. Og i det mindste kan vi fortsat træne hestene, udfra de forudsætninger og regler vi skal overholde, indleder han.
For at rytterne kan være klædt på til at gøre en god figur ved VM på hjemmebane i Herning, kræver det, at de får noget erfaring på 5-stjernet niveau.
– Vi må bare ud for at tigge om pladser ved 5-stjernede stævner i næste sæson. Samtidig håber jeg på, at vi kan få en afbudsplads ved Falsterbo Horse Show i år. Vi har jo klaret os godt i Falsterbo de seneste to år. Samtidig håber jeg også på, at Equitour afvikler deres internationale springstævne i september, for træning er meget vigtig især nu, erkender landstræneren. 

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller er klar med en ny plan for springrytterne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

22 nationer i finalen
Med den globale sportskalender decimeret af Covid-19-pandemien, har FEI foretaget drastiske ændringer af Longines FEI Jumping Nations Cup ™ 2020-reglerne i et forsøg på at opretholde seriefinalen i Barcelona i oktober i år. I alt 22 nationer blive inviteret til at konkurrere i Longines-finalen, der arrangeres i den prestigefyldte Barcelona Polo Club. De 22 hold ville være 10 fra Europa, tre fra Nordamerika, to fra Sydamerika, to fra Mellemøsten, to fra Asien / Australasien, et team fra Afrika og Eurasien plus værtsnationen Spanien.

Stævnet, der blev afholdt i februar i år i Wellington (USA), vil ikke længere blive betragtet som et kvalifikationsstævne, og de Nations Cup stævner i Nordamerika og Europa, der stadig er planlagt til at finde sted i de næste par måneder, vil ikke give kvalificerende point til finalen.
De tre hold fra Nordamerika og de 10 hold fra Europa Division 1 kvalificerer sig direkte til finalen, mens UAE og Syrien, der toppede Mellemøsten-kvalifikationen i Abu Dhabi tidligere på året, beholder deres pladser til finalen.

Da EEF i dag har annonceret udsættelse af Longines EEF Series-lansering indtil 2021, vil der ikke være nogen oprykning og nedrykning i år, så Division 1 starter med de samme 10 hold i 2021-sæsonen.
 
”Den globale pandemi har betydet, at vi desværre har haft en række aflysninger i serien, og selvom vi stadig ikke ved, hvilke begivenheder der finder sted senere i sæsonen, var vi nødt til at give klarhed til alle vores interessenter, så snart som muligt, af respekt for alle vores arrangører, vores nationale forbund og deres ryttere og selvfølgelig over for vores toppartner Longines. Denne beslutning nu var den eneste vej frem ”, udtaler FEI-præsident Ingmar De Vos.
”Alt dette er selvfølgelig afhængig af, hvad der sker med pandemien, og vi håber virkelig, at der snart vil komme et pusterum fra al den forfærdelige lidelse over hele kloden, men vi er nødt til at være optimistiske. At have Longines FEI Jumping Nations Cup Final i Barcelona i oktober med op til 22 lande, der konkurrerer om vores sports mest prestigefyldte holdtitel, er et mål, vi håber, kan realiseres," fastslår præsidenten. 

Kilde: FEI/Presse

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald