Bo K. Møller: Vi havde håbet på mere

31-08-2023 18:40

Annika Knudsen Lorentsen

Desværre fik de danske ryttere en del fejl i dag ved EM i Milano, og derfor er de ikke videre til morgendagens holdfinale. To danske ryttere har redet sig ind i top-50, men det er kun Mathias Nørheden Johansen, der kommer til start i morgen, da Andreas Schou har valgt at trække sig

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det er et ungt dansk hold, der har været til start ved EM i Milano, og med tre mesterskabsdebutanter på holdet, er Danmark blandt de hold med mindst erfaring. I går startede det danske hold rigtig fint og lagde sig ind på syvendepladsen, men i dag gik det desværre ikke danskernes vej, og der indløb fejl til alle fire holdryttere. Dermed rykkede Danmark ned på en samlet 12. plads, og ingen plads til holdfinalen i morgen.

– Vi ville selvfølgelig gerne have været med i morgen, fortæller landstræner Bo K. Møller, som i videoen nedenfor sætter flere ord på det danske resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

To danskere i top-50
Individuelt endte to danskere i top-50, som er det antal ekvipager, der får plads i morgen i den individuelle konkurrence. Det bliver desværre ikke mere end en af dem, der kommer til start i morgen, da Andreas Schou, har valgt af trække sig selv og hesten Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). De er placeret som nr. 47 efter i dag.

– Vi vælger ikke at ride i morgen, for han kan ikke lide at gå på banen. Han vil så gerne være fejlfri, men han er ikke tilpas med banen, og bliver derfor anspændt at ride rundt på, og så er det bedre, at vi sparer ham til andre opgaver. Jeg kender ham så godt, og han var ikke tilpas hverken i går eller i dag. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men sådan er gamet, fortæller Andreas Schou, som i dag havde to nedslag på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersen med Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I dag red Lars N. Pedersen den bedste danske runde, med ét nedslag og to tidsfejl, men da han desværre havde en del fejl med fra i går, ender han uden for top-50, og går derfor ikke videre i den individuelle konkurrence. Han var den danske femtemand, og hans resultat talte dermed ikke til holdet i dag. 

Mathias er klar til i morgen
Mathias Nørheden Johansen red også en rigtig fin runde i dag med Franco 79 e. Firth of Lorne, men var lidt uheldig, og fik to nedslag undervejs. Men tillagt hans bare 2 fejl fra i går, hvor han leverede et virkelig godt resultat, er han sikkert videre til i morgen. Han er foreløbigt placeret som nr. 35 i den individuelle stilling, og klar til endnu en dag i morgen. 

Copyright Ridehesten.com
Mathias Nørheden Johansen med Franco 79. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Efter jeg havde gået bane, synes jeg, at banen var helt reel, og jeg fik lagt en god plan, som jeg også holdte mig til. Fejlen i trekombinationen, er jeg ikke så utilfreds med, det er hvad der kan ske, men bom nr. 2 er jeg ærgerlig over, og den fejl irriterer mig lidt, fortæller Mathias og fortsætter: 

– Jeg er glad for, at jeg fik redet resten af banen færdig og fik ro på, og jeg er glad for, at jeg kan få lov at ride igen i morgen, hvor jeg håber, at jeg kan rette op på de små fejl og ride en god runde.

De øvrige to danskere Rikke Belinda Barker og Kasper H. Hansen fik i dag henholdsvis 12 og 16 fejl på banen, og er dermed heller ikke videre til i morgen. Lars N. Pedersen slutter som nr. 60 ved EM med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt). Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet slutter som nr. 75, mens Kasper H. Hansen slutter som nr. 64 med Zero K e. Kannan/ Robin Z (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen).

Mesterskabsklassen starter i morgen kl. 13.30. 

Se start- og resultatlister her.

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen med Zero K. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing