Nathalie Horse Care Stil Cup skifter navn

31-08-2016 14:54

Tonya Bille Nielsen

Vores stil-dressurcup for ponyer – tidligere Nathalie Horse Care Stil Cup, skifter navn til DRF Stil Cup. Det sker efter, at Nathalie Horse Care har ønsket at trække sponsoratet med øjeblikkelig virkning som følge af uoverensstemmelser vedr. bestemmelserne for cuppen

Copyright Ridehesten.com

Dansk Ride Forbund beklager, at samarbejdet ophører, og vil gerne takke Nathalie Horse Care for samarbejdet. Finalen i DRF Stil Cup afvikles som planlagt hos Hovgaard Rideklub i weekenden.

Vi beklager at samarbejdet ophører
”Vi er glade for stilturneringen, for her kommer den gode grundridning for alvor i centrum, og det jo det, der er kernen i dressuren - både for ryttere, ponyer og heste. Vi er også glade for, at turneringen er blevet så godt modtaget blandt ponyrytterne, og vi har sat pris på, at Nathalie Horse Care har støttet op om projektet og doneret flotte præmier til rytterne. Derfor er det beklageligt, at Nathalie Horse Care ønsker at stoppe samarbejdet på baggrund af en ærgerlig fejl og et ikke efterkommet ønske om at dispensere fra bestemmelserne,” siger Thomas Pensbo, formand for Dressurudvalget.

Baggrunden for at samarbejdet ophører
Ved afviklingen af turneringen har DRF informeret de arrangerende klubber om, at de selv skulle kontakte den tildelte stildommer og aftale mødetidspunkt m.m. Ved en af kvalifikationerne skete dette beklageligvis ikke, og da stildommeren ikke mødte op på dagen, valgte arrangøren at gennemføre kvalifikationen med en tilkaldt træner som meddommer, og klassen blev bedømt efter en almindelige LB3-B kritik – altså uden stilbedømmelse. Dette blev DRF gjort opmærksom på efterfølgende. Det er meget beklageligt, når en klasse ikke afvikles efter bestemmelserne, og særligt beklageligt er det, når det går ud over børn.
Dressurudvalget vurderede, at en væsentlig del af konkurrencen ikke var afviklet korrekt, og at der derfor skulle afvikles en erstattende kvalifikationsrunde for de samme deltagere, så de fik mulighed for at kvalificere sig til finalen efter bestemmelserne. Dette lod sig gøre i hos Billund Sportsrideklub, hvor 6 af de oprindelige 7 deltagere red klassen med korrekt stilbedømmelse, og de tre finalister blev fundet (top 3).
Op til finalen, der afvikles denne weekend hos Hovgaard Rideklub, har NATHALIE Horse Care dog stillet krav om, at der uddeles finale-wildcards til de ryttere, som kom i top 3 ved den fejlafviklede kvalifikation, men som ikke kom i top 3 i Billund.
Desværre rummer bestemmelserne for stilcuppen ikke mulighed for, at man kan uddele wildcards eller supplere op ved forfald til finalen, og derfor kan sponsors krav ikke efterkommes.
Der har de seneste dage været dialog mellem DRF og Nathalie Horse Care om situationen, men der er beklageligvis ikke fundet en løsning, og Nathalie Horse Care har valgt at afslutte sponsoratet med øjeblikkelig virkning.
Det betyder, at turneringen fortsættes under navnet DRF Stil Cup, og finalen afvikles som planlagt i weekenden. Dog skal vi beklageligvis meddele, at de varslede præmier fra Nathalie Horse Care ikke vil blive uddelt til finalen.
”Det er en yderst beklagelig situation, og der er ingen vindere her. Vi håber, at finalisterne trods alt får et godt stævne i weekenden med god stildressur, og vi vil selvfølgelig tage forløbet med i vores arbejde med cuppen fremadrettet. Bl.a. vil vi overveje muligheden for wildcards samt antallet af finaledeltagere,” slutter Thomas Pensbo.

/DRF.

Info

Om DRF Stil Cup
DRF Stil Cup er en turnering for ponyryttere mellem 9 og 13 år med øget fokus på rytterens opstilling og indvirkning på ponyen. De fem kvalifikationsrunder er blevet redet i LB3-B og finalen i LA1-B, og de tre bedste fra hver kvalifikation er gået videre til finalen. Turneringen er blevet afviklet ved C-stævner, og rytterens skal have en gyldig rytterlicens, og ponyen skal være konkurrenceregistreret og ponymålt. Turneringen er åben for ekvipager og ryttere, der inden for kvalifikationsperioden ikke har startet højere end sværhedsgrad 2 ved C-stævner. Alle tre ponykategorier rider mod hinanden i samme klasse.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen