Når planerne ændrer sig

14-04-2021 15:01

Rikke Arkesteijn

Når jeg lægger en plan for den næste stævnesæson, så gør jeg mit bedste for at lave en realistisk plan, som jeg altid håber på går op. Men… 99,9% af gangene sker der noget uventet, og så må man lave en ny plan

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det seneste år har bestemt ikke gjort det nemmere, med aflysning af stævner på række. Efterhånden er det blevet sådan, at jeg næsten ikke tør lave nogle planer, for jeg forventer nærmest, at det bliver aflyst alligevel. Men derfor er det stadig vigtigt at holde gejsten oppe, og tænke på alle de sjove oplevelser man stadig kan have med sin hest. Jeg ved ikke med jer, men jeg startede ikke med at ride, fordi det var sjovt at gå til stævner. Jeg startede med at ride, fordi det er sjovt. Og det skal man huske. Bare fordi der ikke er stævner at se frem til, så er det stadig sjovt at have hest. Jeg kan i hvert fald mærke at jeg bliver en smule småskør, hvis jeg ikke har været ude at ride et par dage!

Nyheden fortsætter efter annoncen

I mit seneste blogindlæg skrev jeg, at vi endelig kunne se frem til det næste stævne, som skulle have været i sidste weekend. Det er efterhånden lang tid siden jeg har været til stævne, og jeg glædede mig så ekstremt meget, og så alligevel. Jeg turde ikke sætte mig alt for meget op til det, især i forhold til Corona-restriktioner, men også herpes-virus. Det gik som jeg næsten havde forventet, stævnet blev aflyst… Det var selvfølgelig helt vildt irriterende, at vi ikke kunne komme afsted, men sådan er det nu en gang, og der er ikke så meget man kan gøre ved det. Nu må vi bare kigge fremad og glæde os til næste stævne.

Copyright Ridehesten.com

Selvom det er vigtigt at tænke på, at det også er sjovt at have hest, selvom man ikke kan komme til stævner, så er det mange gange stævnerne, der er skyld i at jeg tager ud og rider i pis-øs regnvejr eller snestorm. For hesten skal jo trænes, og når jeg først kommer afsted, så virker vejret ikke så slemt alligevel. Derfor synes jeg også det er vigtigt at have en plan for stævneåret, men også en langsigtet plan. Det er en god ide at tænke på, hvad man gerne vil opnå i løbet af de næste 2-5 år. For mig er det den bedste motivation at kunne se på sine mål, og tænke på hvor fedt det vil være at opnå det. Selvom der er mange faktorer der spiller ind, og som kan ”forstyrre” planen, så er der heldigvis mange bogstaver tilbage i alfabetet, hvis ikke plan A går som den skal.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald