Når børnene får egen hest

06-09-2013 06:37

En del voksne ryttere oplever at skrue ned for ridningen, mens de har helt små børn, men allerede fra børnene er få år gamle, kan man være heldig at have en ny generation at dele sin store interesse med

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Mange ryttere, der bliver forældre, har den drøm en dag at kunne dele deres store interesse med børnene, men hvordan indfører man børnene bedst i hestenes verden, så både de og deres forældre sikres gode oplevelser.

Magasinet Ridehesten har været på besøg hos familien Müller-Gjesing, hvor børnene på fire og seks år har deres ”egen” pony.

Mikkel på 6 år hjælper både med at fodre familiens i alt fem heste, og traver og galoperer selv. Melissa på 4 år hjælper med at strigle og fodre ponyen Felicia, og så traver og galoperer hun, mens mor har fat i “den lange ende” via longeringsclips og træktov/longe.

I artiklen kan du også få en række gode råd til, hvordan dine børn kommer godt i gang med heste og ridning. Fx er det en god idé at starte med at mærke efter, om børnene overhovedet virker klar og viser oprigtig interesse for heste og ridning.

Det handler også om at vælge den rette pony til børnene og så er sikkerhed alfa og omega, så en cykelhjelm er ikke nok - børnene skal have deres egen ridehjelm.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens septembernummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen