Nanna og Victoria klarede cuttet!

06-09-2024 16:00

Med Nanna Skodborg Merrald og Victoria E. Vallentin direkte videre til finalen i 7-års klassen ved FEI/WBFSH's verdensmesterskab for unge dressurheste – bedre kendt som UVM i dressur – har Danmark og Dansk Varmblod nu halvdelen af sine 12 ekvipager i finalerne. Fire ekvipager har fortsat chancen i B-finalerne i dag og i morgen

Copyright Ridehesten.com
Life Time FRH under Charlott-Maria Schürmann. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 7-års klassen ved UVM i dressur er det valgtfrit, om man vil ride med trense eller kandar. Pointgivningen og resultatsammentællingen er lidt anderledes end for de 5- og 6-årige heste.

I 7-års klassen gives der også såkaldte kvalitetskarakterer for trav, skridt, galop, ridelighed og kapacitet, og sideløbende hermed bedømmes ridtet som et hvert andet dressurprogram, hvor gennemsnittet af alle øvelseskarakterer giver den tekniske karakter. Den endelige karakter for præstationen er gennemsnittet af den samlede kvalitetskarakter og den tekniske karakter.

Af de 44 ekvipager i klassen vil dagens 12 bedst placerede gå direkte videre til søndagens finale, mens de resterende 32 i morgen lørdag rider B-finalen i håbet om at kunne placere sig blandt de tre bedste, der ligeledes får adgang til finalen.

Løbende resultat af klassen – Stævnet start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Global Power under Evelyn Eger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 15.51:

Et relativt ubeskrevet blad, Global Power under Evelyn Eger, har netop scoret stævnets første 10-tal, som blev givet for hingstens galop. Ekvipagen har nu lagt sig ind på andenpladsen.

Den tyske Helgstrand-rytter Leonie Richter rider fortsat hannoveranerhingsten Vitalos e. Vitalos/ De Niro, som hun har uddannet så godt, og som hun tidligere har vundet UVM-sølv med. I dag red parret sig direkte i finalen med et ridt til knap 80% og med travkarakteren på 9,0 som highlight.

Copyright Ridehesten.com
Vitalos under Leonie Richter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 14.41:

Fjerde danske ekvipage i dag, Anne-Mette Strandby Hansen og Faretti e. Franklin/ Don Frederico (opdr. HH Horses), har netop været i ilden og leverede et ridt med rigtig god energi og et flot travprogram, og et godt galopsprogram med gode pirouetter og changementer, men kvaliteten af den viste skridt kostede i dag på pointkontoen. Dommerne gav 8,0 for trav, 5,8 for skridt, 7,5 for galop og for ridelighed samt 7,3 for kapacitet og sluttede med 70,341%, hvilket rakte til den foreløbig 20. plads.

Copyright Ridehesten.com
UVM Farette under Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 14.14:

Tyske Charlott-Maria Schürmann har lagt sig i front af feltet med skønne hannoveranerhingst Life Time FRH e. Livaldon/ Fürstenball med hele 81,175%. Laveste kvalitetskarakter var 8,5 for trav og 8,8 for kapacitet og rene 9-taller for skridt, galop og ridelighed.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senest opdateret kl. 13.40:

I spidsen af konkurrencen har vi lige nu tre KWPN-hingste med en score omkring 80%. I spidsen er Hans Peter Minderhoud og Glock's Massimo e. Glock's Toto Jr./ Brettong Woods foran Thamar Zweistra med Hexagon's Mr. Magnum e. Expression/ Valdes efterfulgt af Dinja van Liere med Mauro Turfhorst e. Zonik/ Negro.

Det betyder, at Nanna Skodborg Merrald og Victoria E. Vallentin ligger som nr. 6 og 9 – foreløbigt.

Copyright Ridehesten.com
UVM Blue Hors Santiano under Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 11.40:

Den 30-årige danske landsholdsrytter og berider for Blue Hors ApS, Nanna Skodborg Merrald, har netop redet avlshingsten Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Romanov (opdr. Straight Horse ApS), der som 5-års gik med hollandske Renata van Uytert. Hingsten er trukket på den samme hoppe som den internationalt succesfulde hingst Zonik (Glock's).
Ekvipagen kom på banen med stor energi og et flot flow i en imponerende og meget elastisk trav. Der opstod lidt spændinger igennem programmet, der ikke kun gik ud over skridten, men også en ellers flot galopprogram blev påvirket. Alt i alt blev der vist masser af kvalitet, som dommerne belønnede med 9,5 for trav, 7,0 for skridt, 8,0 for galop, 7,8 for ridelighed og 8,3 for kapacitet. Sammenlagt med det tekniske resultat på 72,412% blev det samlet til 76,806%.

Copyright Ridehesten.com
UVM Hedelunds Fellini under Carl-Christian Savola. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lige før Nanna og Santiano var en anden dansk ekvipage i ilden, nemlig den 23-årige beriderelev Carl-Christian Savola og Hedelunds Fellini e. Franklin/ Blue Hors Hotline (opdr. Rikke Kvist), der leverede et harmonisk, men lidt forsigtigt program, hvor man kunne lidt mere energi hos hesten, hvilket også førte til et par fejl, bl.a. i første galoppirouette. Alt i alt viste parret et fint samspil, men manglede bare lidt energi og flow i præsentationen. Dommerne gav 6,5  for trav, 6,8 for skridt, 7,0 for galop, 6,7 for ridelighed og  7,0 kapacitet. Samlet sluttede ekvipagen på  66,367%.

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris under Victoria E. Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 10.40:

Dagens første danske ekvipage på stadion i Ermelo var Victoria E. Vallentin og Lyngbjergs Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børgesson), der vandt guld for 5-års i 2022 og sidste år blev parret nr. 4 i finalen for 6-års.

Her i 7-års klassen har Victoria valgt at præsentere Lyngbjergs St. Paris på kandar. De leverede et flydende, energisk og helt igennem solidt program – ikke uden fejl, men med mange højdepunkter ikke kun i hoppens grundgangarter men ligeledes i flere øvelser i både trav- og galopprogrammet. En misforståelse i en overgang skabte lidt uro, men en helt igennem godkendt præstation, der fik parret ind på en foreløbige fjerdeplads med 75,909%. I kvalitetskarakterer blev der givet 8,5 for trav og kapacitet og 8,4 for galop.

Copyright Ridehesten.com
Den DV-kårede hingst My Vitality tog sig imponerende ud under sin norske ejer Cathrine Rasmussen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner