DV-heste igen succesfulde i USA

16-04-2023 11:53

Trine Askjær-Jørgensen

Amerikanske Christian Simonson har flere dansk varmblodsheste i stalden, og særligt med to af dem har han stor succes – også igen i denne weekend

Nyheden fortsætter efter annoncen

Under amerikanske Christian Simonson, hvis navn godt nok kunne lyde dansk, har to dansk varmblodsheste rigtig meget succes i USA.

Zeaball Diawind e. Fürstenball/ Zardin Firfod (opdr. Peter Schrøder og Bettina Qvist) er en mørkebrun DV-vallak født i 2012. Han har hjemme i Danmark gået først under Julie Lindgren-Christensen og derefter Karoline Louise Skøt. I 2019 blev Zeaball i en alder af syv år solgt til USA, hvor han siden da har haft enorm succes under den amerikanske ungrytter Christian Simonson, der på trods af sit danskprægede navn er indfødt californier.

Udover Zeaball har Christian flere, danske heste i stalden, blandt andet Son of a Lady (S.O.A.L.) e. Soreldo/ Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen) med hvem han også har haft stor succes den seneste tid.

Copyright Ridehesten.com
Herhjemme i Danmark har Son of a Lady tidligere gået under berider Carina Cassøe Krüth. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Petersen

Ved CDI Ocala i USA har Simonson denne weekend redet flere flotte resultater i hus med de to danskopdrættede heste. I torsdags blev det til første- og andenpladser i Prix Sct. Georges og fredag gentog han den succes i den 1-stjernede Intermediaire I.

Med 12-årige Son of a Lady vandt han Prix Sct. Georges med en personlig rekord på 73,823%, og med 11-årige Zeaball Diawind, blev han nr. 2 med en score på 71,618%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg var så tilfreds med Son of a Lady. Han var sådan en stjerne. Det regnede vildt meget på os lige før, vi skulle på banen, men han gik bare derind, som om intet var hændt, og leverede varen. Jeg kunne ikke være mere stolt af ham i dag. Travarbejdet var dejligt og velbalanceret. At han gik ind og gjorde arbejdet, selvom vi var gennemblødte fra top til tå, gør ham bare endnu mere fantastisk, sagde Christian Simonsen efter sejren.

Om sin mangeårige partner Zeaball Diawind, som Christian refererede til som sin "holdkaptajn", bemærkede han det fantastiske galoparbejde, vallakken leverede.

Selvom Simonson kun er 20 år gammel, sætter han allerede sit præg på den amerikanske dressurscene. Efter at have vundet tre guldmedaljer ved FEI North American Youth Championships i 2021 med Zeaball Diawind, tog Simonson trinnet op til lilletursklasserne med begge sine heste. I 2022 vandt han 10 klasser, og i 2023 har han været i top-5 i alle sine klasser med bl.a. fire sejre og en Nations Cup-sølvmedalje. For sin succes i 2022 blev han tildelt Lionel Guerrand-Hermès-trofæet af United States Equestrian Team Foundation. Simonson går efter at repræsentere USA ved sine første Panamerikanske Lege til oktober i Santiago, Chile.

/EuroDressage

Besøg Christians Instagram-profil for at se billeder og video af hestene:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen