Danske heste er sejrrige i USA

25-08-2023 15:56

Trine Askjær-Jørgensen

Ved Festival of Champions i Illinois, USA, har en række dansk varmblodsheste gjort det fremragende under deres amerikanske ryttere. De har nemlig taget flere topplaceringer

Ved Festival of Champions i Wayne, Illinois, som finder sted i disse dage, har danske heste gjort et fremragende job under deres amerikanske ryttere – og én danskfødt.

Den 20-årige californiske rytter Christian Simonson og den 12-årige dansk varmblodsvallak Son of a Lady (S.O.A.L.) e. Soreldo/ Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen) løb med sejren i Festival of Champions Intermediaire I-mesterskabet torsdag, idet han opnåede en andenplads i kürklassen, hvor sejren gik til dansk-amerikanske Charlotte Jorst med endnu en dansk varmblodshest, nemlig Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll).

Christian, der har base i Wellington, Florida, og trods sit danskprægede navn er indfødt amerikaner, sikrede sig sejren i mesterskabet, fordi han havde vundet de to første klasser. Dermed var en score på 74,015% i kür nok til at vinde.

Danskfødte Charlotte Jorst bor i Reno, Nevada, og har sine konkurrenceheste i Wellington hos Helgstrand Dressage, hvor hun også har købt og træner med hestene. Med 10-årige Zhaplin blev hun i kür belønnet med 75,610%, og dermed blev det til en tredjeplads i det samlede mesterskabsresultat. I samme mesterskab var hun også til start på hannoveranerhoppe Federle e. Fürstenball/ Farewell III, som hun også har købt hos Helgstrand.

Her i videoen er det Christian og Son of a Lady:

 

Bossco var bedst i GP og GPS
Son of a Lady og Zhaplin var imidlertid ikke de eneste danske heste, der var at finde i Intermediaire I-mesterskabet, for her var også Zeaball Diawind e. Fürstenball/ Zardin Firfod (opdr. Peter Schrøder og Bettina Qvist) til start med Christian Simonson i sadlen, mens Heiline's Oh Land e. Goldfinger V.D.T./ Diamond Hit (opdr. Stald Heiline v/ Heine Bonde Mikkelsen) var til start med Lauren Sammis.

Endnu en dansk varmblodshest tog en sejr, nemlig Katholt's Bossco e. Blue Hors Don Schufro/ Michellino (opdr. Finn Kristensen), der med sin rytter Codi Harrison vandt Festival of Champions Grand Prix Special, lige for næsen af den amerikanske verdensmesterskabsholdrytter Katie Duerrhammer på Paxton.

Codi fra Wellington, Florida, og den 16-årige dansk varmblodsvallak, der har været partnere i otte år, scorede 69,829% i Grand Prix Special en dag efter at have redet sig til 72,477% og en sejr i Grand Prix.

Video af Codi og Bosscos Grand Prix Special:

 

Kilde: DressageNews1, DressageNews2

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen