Alexander Helgstrand har overtaget Quarton

11-11-2021 18:43

Christine Krogh Frausing
Skribent

Alexander Helgstrand har overtaget tøjlerne til Quarton (SWB), der hidtil har været redet af blandt andre Bettina Jæger, Anna Kasprzak og Charlotte Jorst. Ekvipagen var til start ved landsstævnet på Heslegård Sportsrideklub sidste weekend, hvor det blev til en sejr i både MA1 og MA2

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Quarton (SWB). Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den svenske Varmblods hest, Quarton (SWB) e. Quaterback/ Don Schufro (opdr. Per-Arne Persson) er nu kommet i hænderne på Alexander Helgstrand, der fremover skal ride den 12-årige vallak, skriver Eurodressage.com.

Vallakken er tredobbelt UVM deltager, i henholdsvist 2014, 2015 og 2016. Derudover har Quarton vundet Unghestechampionatet i Sverige i både 2015 og 2016. Herefter blev han sendt til Helgstrand Dressage, hvor formålet var salg. 

Anna Kasprzak overtog

Bettina Jæger stillede hesten til start i en CDI Small Tour i Herning i 2017, hvorefter han var solgt til Anna Kasprzak. Anne stillede både til start i Uggerhalne, Aachen og Herning i samme år, og i November 2018 gjorde parret debut i en International Grand Prix i Randebøl hvor de red til 69,913% og 70,596%. Herefter var Quarton kortvarigt i USA hos Charlotte Jorst, men endte på dansk jord igen.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Quarton (SWB). Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Jorst er grundlægger af Skagen Ure, og i 2012 blev Henrik og Charlotte Jorst milliardærer på at sælge deres livsværk Skagen Ure, en virksomhed de selv har opbygget helt fra bunden. Charlotte har redet hele sin barndom, og heste har gennem hele livet været en vigtig del af hendes dagligdag. Dog måtte hun stille hesteinteressen i bero, i de år hvor hun og Henrik opbyggede firmaet Skagen Design i USA og Europa. Da der i 2013 igen blev tid til heste, var det Negro-sønnen, Nintendo, der er købt hos Helgstrand Dressage, der satte det hele igang, og i 2019 erhvervede hun sig altså Quarton.

Så blev det Alexander Helgstrands tur

Den unge talentfulde Alexander Helgstrand har nu overtaget tøjlerne, og i sidste weekend gjorde de debut ved landsstævnet på Heslegård Sportsrideklub, hvor det blev til intet mindre end to førstepladser. Parret lagde ud i en MA1, hvor de med 17 startende i feltet, og en score på 72,778% lykkes med at tage førstepladsen. Dagen efter stillede de til start i en MA2, og med 70,175%, lykkes det dem endnu en gang at hive førstepladsen i land. 

Kilde: Eurodressage.com

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing