Nanna og Emilie på finalekurs

01-08-2014 09:37

De to danske voltigører ved junior-EM i Ungarn ligger i deres mesterskabsdebut til at deltage i finalen

Copyright Ridehesten.com
Her optræder Emilie Lindgaard sammen med Rikke Dam og Sif Nielsen ved årets gallashow.

Det blev en fornuftig start på mesterskabet for det lille team af unge danske voltigører, Nanna Trab Christensen og Emilie K. Lindgaard, som sammen med Fruerholms Cato (aka Otto) og longefører Thomas Bisgaard, repræsenterer Danmark ved Europamesterskaberne for juniorvoltigører i Ungarn. 

Efter den indledende rundes obligatoriske øvelser ligger Nanna Trab Christensen på en 9. plads og Emilie Lindgaard på en 10. plads blandt de 27 deltagende piger i alderen 14 til 18 år. 

Nanna og Emilie ved godt mod 
- Det første delmål for de to piger, har hele tiden været at komme blandt de 15, som efter det frie program i morgen (fredag) går i EM-finalen, og det ser foreløbig ret godt ud, siger longefører Thomas Bisgaard efter pigernes top 10-placeringer. 

- Jeg er super tilfreds i dag, siger Nanna Trab Christensen, der hører til Sjørring Rideklub i Thy, som scorer 7,030 og ligger på en foreløbig 9. plads. 

Der sneg sig nogle småfejl ind i dag, men dem må jeg jo bare kompensere for i küren i morgen, lyder det fra Emilie Lindgaard fra Voltigeklubben Thommysminde ved Jelling, som med 6,834 ligger på en foreløbig 10.plads. 

Chef d’eqipe er tilfreds 
Chef d’equipe Lise C. Berg var godt tilfreds med dagens præstationer: 

Det er første mesterskab for begge piger, og de gik bare ind og leverede varen. De var virkelige seje, og de glæder sig meget til i morgen, siger hun.

Især pigernes stand fik rosende ord med fra Lise. En stand er hvor voltigøren står på hesten med armene bredt ud til siden.

Dårlig dag for Otto

Mens pigerne præsterede ret godt i deres mesterskabsdebut, så gik ’Otto’ ikke helt op til vanlig standard. 

Jeg havde ganske enkelt ikke Otto helt inde under hjælperne i dag. Karaktermæssigt var galopkvaliteten ganske god, men lydigheden får vi lidt tæv på, for i pausen mellem de to voltigører stiller han op i en fin parade ude på volten, kigger ind på mig, og overhører totalt mit signal om, at han skal springe an igen, så jeg må flytte position, for at komme på højde med bagparten til at drive, og det koster, så i stedet for at få 7,5 – 7,8, bliver Otto og jeg bedømt til omkring 7,0, forklarer Thomas Bisgaard. 

For en dressurrytter vil det svare til, at man normalt scorer 75 – 78 %, og så præsterer 70 % i mesterskabsdebuten. 

Jeg tror ikke det placeringsmæssigt havde gjort en forskel, men begge piger havde haft et lidt bedre udgangspunkt, for nr. 2 til nr. 8 ligger utroligt tæt, og egentlig kan jeg vel ikke tillade mig at være alt for utilfreds, for på trods af, at jeg ikke fik Otto til at præstere optimalt bliver han alligevel bedømt som dagens 6. bedste hest, så vi strammer lige ballerne og spidser ørerne i morgen, så pigerne har en perfekt hest, slutter Thomas Bisgaard. 

Dagens bedste resultat stod østrigske Eva Nagiller for, med 7,764. FEI TV sender live fra mesterskaberne, der afvikles i Kaposvar, Ungarn. 

Kilde: DRF

Info

Afvikling af konkurrencerne

Torsdag den 31. juli
Kl. 16.00: Individuel voltigering – obligatorisk program 1. runde
I første runde skal Emilie og Nanna ind to gange, hvor de skal lave deres obligatoriske program, som består af nogle faste øvelser. Deres præstationer bliver bedømt af 8 dommere, hvor de to dommere vurderer hesten og longeføreren (25 % af total point), og de resterende dommere bedømmer øvelserne ud fra nogle helt faste krav (75 % af total point).

Fredag den 1. august
Kl. 15.30: Individuel voltigering – frie program 1. runde
Her skal Emilie og Nanna ind og vise deres frie program for første gang. De har 1. min på hesten hver, hvor de viser et program bestående af statiske og dynamiske øvelser sat sammen i en koreografi med tilhørende musik. Det er her de har mulighed for at vise, hvor kreative og dygtige de er, samtidig med at de kan vise alle deres bedste øvelser frem. Her vil de blive bedømt på programmets sværhedsgrad og udførelse, som til sammen udgør Teknisk Score (4 dommere - 50 % af total), programmets kunstneriske sammensætning, variation, kreativitet, og højdepunkter, som til sammen udgør Artistisk Score (2 dommere - 25 % af total), og igen er der 2 dommere der bedømmer kvaliteten af hesten og longeringen (25 % af total).

Lørdag den 2. august og søndag den 3. august
Pointene fra det obligatoriske og frie program bliver lagt sammen, og de 15 bedst placerede udøvere går videre til 2. runde (finalerunden). 2. runde består ligeledes af det obligatoriske program (lørdag) og det frie program (søndag). Pointene fra de to runder bliver lagt sammen, og vinderen bliver fundet.
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing