Nanna og Don O dansede i regnen

01-07-2023 23:45

CHIO Aachen: Det må næsten være uvirkeligt at være Nanna Skodborg Merrald i øjeblikket. Tidligere i dag havde hun sit livs ridt på Zepter og her til aften dansede hun og Blue Hors Don Olymbrio sig ind på andenpladsen i küren

Det har efterhånden været en lang dag i Aachen, hvor den første rytter red på banen klokken 08.15. En der også har haft en lang dag på kontoret er Nanna Skodborg Merrald som har haft alle tre heste til start.

Regnen silede ned her til aftens mens rytterne red kür, men humøret fejlede heldigvis intet på trods af vejret. Med Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Ferro red Nanna klokken 22.21 på banen for at ride CDI4* kür og den 15-årige avlshingst bliver bare bedre og bedre under Nanna, som hele tiden formår at tilpasse sig til den hest hun sidder på. Det er et imponerende sammenspil hun har fået med hingsten og i dag gik alt efter bogen i en fantastisk kür uden fejl. Med 82,85% brød ekvipagen for første gang 80% grænsen og hvilket sted og dag at gøre det på!

Dermed lå Nanna og Don O i spidsen af küren indtil klassens sidste rytter red på banen. Dressurdronningen Isabell Werth havde dog ingen planer om at lade sejren gå til en dansk rytter og Werth gjorde som hun gør bedst - red et brag af en kür på 17-årige Emilio 107 e. Ehrenpreis/Cacir AA. Publikum begyndte at klappe tidligt og det betyd at det måtte fortsætte hele den sidste midterlinje. Med 84,59% gik de udenom den danske ekvipage og det tyske publikum kunne derefter hylde Werth som vinder af klassen.

På tredjepladsen fulgte Sönke Rothenberger Matchball Old e. Millennium/ De Niro med 78,25%.

Resultatet af klassen.

Stævnets start - og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen