Minna Telde med brud på ryggen

07-10-2024 13:47

Under æresrunden ved SWB Breeders-finalerne på Flyinge faldt den svenske dressurrytterMinna Telde af og pådrog sig brud på ryggen

Copyright Ridehesten.com
Minna Telde på den 5-årige hingst Zucchero i sidste måned ved UVM i Ermelo. Det var en andenhest, rytteren fald af. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

49-årige Minna Telde, der som ung red i Danmark hos Hasse Hoffmann og sidenhen har fået en international dressurkarriere, bl.a. med DV-guldmedaljehoppen Larina Høm, er sat ud af spillet i nogen tid.

Da hun i forrige uge drog til SWB Breeders-finalerne, havde hun ondt i ryggen, men det afholdt hende ikke fra at ride stævnet, hvor hun bl.a. vandt mesterskabet for 4-års heste med Quick Dream e. Quaterhit/ Benetton Dream, og det var netop under æresrunden, hvor Quick Dream blev hædret som vinder, at hesten blev lidt kåd og tabte sin rytter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter sit ufrivillige fald sprang Minna i sadlen på en anden hest for at ride finalen for 5-års. Efterfølgende, da rygsmerterne tog til, indså hun, at det krævede en nærmere undersøgelse, hvilket inkluderede røntgen og MR-scanning og en uges hospitalsindlæggelse.

Diagnosen lyder på en brækket ryghvirvel med nogle komplikationer, og det betyder, at der er lang ved tilbage i sadlen for Minna Telde, der på Instagram skriver om de lange udsigter: – Det er virkelig hårdt for mig.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen