Ulykke sendte landstræneren i sadlen

02-06-2016 15:26

Ponylandstræner Jette Nevermann Torup er efter mange år med begge ben solidt plantet på jorden, nu tilbage i sadlen som følge af en ulykke

Copyright Ridehesten.com

Det er nu snart tre uger siden at Carina Nevermann Torup faldt af guldmeldaljehoppen Grevens Sa Va under en præmieoverrækkelse ved JBK-stævnet i Odense og brækkede foden. Fordi præmietæppet var glat og hoppen var lidt tændt og hoppede op i luften, måtte Carina se sig gledet ud af sadlen, og da hun ramte jorden kom Grevens Sa Va til at træde på Carina, hvilket betød et brækket ben og ikke mere ridning i det næste lange stykke tid: - Helingen går stille og roligt fremad, og jeg er faktisk overrasket over, hvor meget jeg egentlig kan støtte på foden, uden at det gør ondt, fortæller Carina.

Derfor var Carinas mor Jette Nevermann nødt til at træde til, for at bibeholde den gode form på Carinas hest. Jette er landstræner for pony-, junior- og ungrytterne i dressur.

Copyright Ridehesten.com
Carina Nevermann der var uheldig at falde af ved Odense Horse Festival

Med en fortid Grand Prix-rytter

Selvom det startede med springning i de unge år, har Jettes hjerte altid banket for dressur. Som aktiv rytter har hun konkurreret til Intermediaire I-niveau, og hun har uddannet heste til Grand Prix-niveau. Hun har været aktiv dressurdommer i over 25 år, og taget del i udviklingen af de danske dressurprogrammer. Men en ting står over alt andet – trænergerningen. Sidste gang landstræner for ponydressurrytterne, Jette Nevermann red op ad midterlinjen, var ved Hingstekåringen i Herning i 2009 i Intermediare. - Mens jeg er uden af drift, har min mor fundet ridestøvlerne frem fra kælderen og har overtaget tøjlerne på Sirikit. De andre heste skiftes til at holde lidt ferie og blive redet af min staldpige Laura Skou, og det går rigtig fint, hun får undervisning af mig, supplerer Carina.

Rideulykken der sagde stop

Jette var i 2002 udsat for en voldsom rideulykke, hvor hun brækkede ryggen fire steder, hvilket gjorde, at det ikke længere var muligt at ride på fuld tid. Derfor begyndte Jette at undervise endnu mere og har gennem tiden haft et utal af ryttere lige fra pony til senior, der har gjort det rigtig godt på de internationale baner og til mesterskaber. En væsentlig og god baggrund for hendes udnævnelse til ponylandstræner.

Copyright Ridehesten.com
Jette Nevermann

- Jeg har selvfølgelig redet lidt siden da, men inden for de sidste par år har jeg slet ikke redet, primært pga. manglende tid. Det er selvfølgeligt hårdt at komme igang, men jeg synes nu alligevel at det er ret sjovt at ride igen, siger Jette og tilføjer: - Grunden til at jeg stoppede helt med at ride var fordi det var for svært for min ryg at holde så meget fri fra ridningen, når jeg var afsted til alle stævnerne. Men nu når Carina ikke kan ride, så må jeg jo hellere hjælpe lidt til.

I magasinet Ridehestens juninummer kan du læse mere om Carinas ulykke med Grevens Sa Va.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen