Min favoritøvelse med Maria Schou

14-09-2023 09:34

Annika Knudsen Lorentsen

I denne udgave af Min favoritøvelse giver springrytter Maria Barnewitz Schou os indsigt i hendes yndlingsøvelse, hvor man rider over fire bomme eller cavalettis i en formation, så ens ridespor danner et slot med tårne. Øvelsen hedder Viennese Castle

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med hesten Seana 2. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I denne artikel, som vi løbende bringer i Ridehesten, spørger vi en rytter, træner eller berider, om de har en øvelse, som de bruger meget, eller som, de synes, fungerer rigtig godt til at lære hesten noget bestemt, styrke dens krop eller forbedre kvaliteten i en bestemt sammenhæng. Tanken med det er, at du som rytter eller træner i hvert magasin får et lille, konkret tip til noget, du kan bruge i din egen træning.

Denne gang har vi snakket med U21-rytter Maria Barnewitz Schou, som flere gange har repræsenteret Danmark ved ungdoms-EM. Hun forklarer os om en springøvelse, som man kalder Viennese Castle.

– Denne øvelse er god til heste i alle aldre, da den hjælper dig med at lære din hest bedre at kende, og så viser den svaghederne og styrkerne ved den enkelte hest, ligesom man kan finde ud af, om man som rytter sidder i balance, forklarer Maria.

Læs hele artikel i Ridehestens septemberudgave på side 36.

 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen