Mikala og My Lady klar til Las Vegas

08-04-2015 11:36

To af de tre danske ryttere, der har kvalificeret sig til World Cup-finalen i dressur i Las Vegas, er Mikala M. Gundersen og Lars Petersen, der begge er bosat i Florida. Vi har talt med Mikala om forberedelserne

Mikala M. Gundersen og Lars Petersen har kvalificeret sig til World Cup-finalen i dressur i Las Vegas igennem den nordamerikanske liga. De er lige nu i fuld gang med at arrangere "Vegas-turen", og der er meget, der skal gøres, selv om det er et stævne i USA, hvor de bor. Ridehesten.com har talt med Mikala Gundersen.

- Det vil tage omkring 40 timer at køre hestene til Las Vegas, så vi bliver nødt til at flyve dem derud. Vi har brugt lang tid på at finde den bedst mulige løsning til at få Mariett og My Lady derud og hjem igen, fortæller Mikala.

De to hopper er vant til at rejse sammen, og det gør dem trygge, så der arbejdes altid på at få dem på den samme afgang. Mariett og My Lady flyver ud af Palm Beach på søndag den 12. marts med en del af de amerikanske dressur- og springheste med et chartret fly med udelukkende heste, dyrlæger og grooms ombord. Hestene skal gå ombord på flyet, og der bliver så bygget skillerum op mellem dem efterhånden, som de bliver læsset.

- My Lady og Mariett flyver hjem fra Las Vegas med et FedEx fly, som har alt muligt andet med også. De bliver simpelthen sendt som pakker, dog i en container specielt lavet til heste, ligesom når de flyver til Europa. Heldigvis elsker Lady at rejse og jeg er ikke spor bekymret for hende. Hun er ret madglad, og når vi rejser, er hønettet altid fuldt, og der er masser af æbler og gulerødder, så hun synes, det er helt fint at tage på udflugt, fortæller Mikala om den danske hoppe.

Mikala og My Lady e. Michellino/Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm) har haft en virkelig god vintersæsson i Florida med fire sejre, tre andenpladser og tre tredjepladser, hvilket får Mikala til at føle sig optimalt forberedt til World Cup-finalen. My Lady er rigtig godt gående og er mere fit end nogensinde.

- Jeg glæder mig så meget til at ride i Vegas. Det meste af musikken i vores kür er fra filmen Burlesque, og jeg tror, det bliver et hit for publikum i Las Vegas, udtaler Mikala.

Sidste år blev hun og My Lady nr. 11 i finalen i Lyon og kunne de lande der igen, ville det være fantastisk. Mikala synes, det er sjovt, at Danmark har tre ryttere til start i World Cup-finalen, når der er så få pladser. Hun er ikke i tvivl om, at det for Agnete, Lars og hende selv bliver lidt som at være med på et hold, hvor de vil bakke hinanden op for at få det bedst mulige resultat for Danmark.

- Jeg synes det er så vildt, at vi er blandt de kun 18 ekvipager, der er til start i finalen, så uanset hvor vi ender, er det en sejr for os, slutter Mikala.

Når hun og My Lady kommer tilbage fra Las Vegas, er der omkring en måneds pause, inden de rejser til Europa for at forberede sig til DM på Broholm.

Videoer

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald