Mikala Münter skal ride for USA med ny hest

09-09-2018 12:51

Camilla Tiefensee Schrøder

Den Florida-baserede danske Grand Prix-rytter har fundet en efterfølger til sin succesfulde hoppe My Lady og vil fremover konkurrere under det amerikanske flag

Copyright Ridehesten.com
Mikala Münter har pensioneret sin succesfulde hoppe My Lady, som nu har fået et føl med Vitalis. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

En ny hest er rykket ind i stalden hos Mikala Münter på MTICA Farm i Wellington, Florida. Hendes nye ridehest, en 10-årig hannoveranervallak ved navn Farbentanz er blevet indkøbt af Janne Rumbough, og planen er, at Mikala fremover skal ride hesten med "Stars and Stripes" på underlaget.

–Jeg vil gerne ride for USA, så snart jeg kan, udtaler hun til dressage-news.com. –Jeg håber, jeg kan blive klar inden nytår. Jeg føler, tiden er kommet for mig. Nu har jeg været her i 14 år, og næste år bliver min 15. sæson i Wellington, og jeg føler, at dette er mit hjem. Jeg er taknemmelig for alle de år, jeg har kunnet ride på det danske landshold, og forhåbentlig vil jeg en dag kunne ride på det amerikanske hold, siger den 49-årige dressurrytter, som med den nu pensionerede DV-hoppe My Lady har repræsenteret Danmark ved både WEG, EM og World Cup-finalen i 2014-2015.

Copyright Ridehesten.com
Mikala Münter og Farbentanz til træning i lørdags på farmen i Wellington. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hendes nye, røde makker på dressurbanen er efter First Dance/Alabaster kommer fra Ungarn, hvor den for et år siden blev først købt af den Wellington-baserede tysker, Kevin Kohmann. Han var i gang med at træne hesten op til Stor Tur, men hans træner, Ernst Hoyes, som også er Mikala Münters træner, mente, at hesten passede bedre i størrelsen til Mikala.

Farbentanz er både temperaments- og udseendesmæssigt en helt anden type end My Lady, så det bliver starten på en helt ny epoke for Mikala Münter.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen