Mellem hestelort og milliarder

15-05-2024 09:29

DR’s nye reportageserie, Mellem hestelort og milliarder, følger over to år nogle af de største danske dressurstjerner. Serien giver et unikt indblik i den fascinerende, men konfliktfyldte hesteverden, der rammes af en alvorlig krise

Copyright Ridehesten.com

DR’s journalist Caroline Lotz har fået eksklusiv adgang til at følge de største stjerner og mest markante personligheder inden for dansk hestesport tæt gennem to år.

Serien, som begynder i 2022, følger kronologisk de begivenheder, der blandt andet fører til store sportslige præstationer som VM-guld i dressur for hold på hjemmebane i Herning. Den dækker også afsløringen af hestemishandling i staldene hos Andreas Helgstrand, en af Danmarks bedste dressurryttere og en af verdens største hestehandlere, hvilket udløser en stor krise i dansk hestesport.

Følger en af verdens bedste ryttere
Reportageserien følger blandt andre også Cathrine Laudrup-Dufour, der er en af verdens bedste ryttere, men kan alligevel ikke nøjes med at ride heste, for der skal penge til, hvis man vil være verdens bedste.

Man følger Cathrine Laudrup-Dufour under og efter de glade VM-dage i Herning, hvor der kommer metal med hjem, men hvor det også efterfølgende er blevet tid til, at hun skal sige farvel til en af sine allerbedste heste.

En anden central figur i serien er prinsesse Nathalie, som træder tilbage som landstræner, men hyldes for sin store andel i Danmarks VM-medaljer i dressur i Herning. Som nyvalgt bestyrelsesmedlem i Dansk Rideforbund får hun en vigtig rolle i at genopbygge dansk ridesport.

Serien har premiere onsdag den 15. maj klokken 21.25 på DR1. Allerede nu, fra klokken 6 onsdag, kan alle seriens fire afsnit ses på DRTV.

  • Afsnit 1: Mellem hestelort og milliarder: Dollars og dressur
  • Afsnit 2: Mellem hestelort og milliarder: Muldvarp og millionsalg
  • Afsnit 3: Mellem hestelort og milliarder: Storhed og fald
  • Afsnit 4: Mellem hestelort og milliarder: Når kunsten slutter, starter volden

Se afsnittene her.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen