Meld til Walber og Stutteri Ask Cup senest torsdag

16-06-2020 14:13

Annika Knudsen Lorentsen

På grund af corona var der i en del uger uvished om hvordan det ville være muligt at afvikle dette års Walber og Stutteri Ask Cup, men nu er alle afdelinger og finalen i Agria DRF Mesterskabet for klubhold i springning planlagt. Flere hold har allerede meldt til, og vil dit hold være med, skal I melde jer til senest på torsdag

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Lind Skjøtt og Bøgegårdens Graf-Top ved kvalifikationen hos Sportsrideklubben sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Walber og Stutteri Ask Cup er en turnering, som for første gang blev afholdt sidste år. Turneringen løber over fire kvalifikationer, og de bedste herfra får adgang til finalen, som er Agria DRF Mesterskabet for klubhold i springning. 

De fire afdelinger er planlagt og finder sted i følgende uger og i følgende klubber:

  • Uge 27: Riders Cup, Sjælland
  • Uge 28: Hjallerup, Jylland
  • Uge 33: Sportsrideklubben, Sjælland
  • Uge 35: Vilhelmsborg, Jylland

Finalen afholdes også hos Riders Cup og finder sted i uge 37. 

Sådan stiller du et hold
Et bruttohold består af op til 8 ryttere, hvoraf minimum en skal være enten U18 eller U21-rytter. Alle ryttere skal være medlem af samme klub. 

Når et bruttohold er tilmeldt kan man stille hold ved kvalifikationerne hvor man kan samle point. Ved hver kvalifikation kan man stille et hold på 4 (Det er muligt kun at ride 3, da det dårligste resultat ikke tæller med, når man er 4). Her skal en rytter ride MB1* (125 cm), to ride MB2* (130 cm) og en ride MA1* (135 cm). 

I kvalifikationerne er der point til de 10 bedste hold. Når alle fire kvalifikationsstævner er afviklet vil de 8 hold med samlet flest point og ligeplacerede med nr. 8 være kvalificeret til finalen. Bemærk, at det kun er de 3 bedste resultater fra de 4 kvalifikationer der tæller. 

Ved finalen rides der over to runder, to ryttere i MB2* (130 cm) og to ryttere i MA1* (135 cm). Er der efter de to runder i finalen hold, som er ligeplacerede på 1., 2. eller 3. pladsen, rides der en omspringning. 

Læs mere om reglerne for turneringen i reglementet her.

Tilmeld jeres hold her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen