Masser af julestemning på Blue Hors

12-12-2019 21:09

Blue Hors’ årlige juleshow markerer slutningen på et begivenhedsrigt år og giver samtidig et indblik ind i fremtiden på Blue Hors, hvor julestemningen i aften fyldte hele opvisningshallen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens direktør Ole Magnus startede med at fortælle om de kommende arrangementer på Blue Hors i 2020, så benyttede avlsleder Martin Klavsen lejligheden til at opsummere det forgangne års højdepunkter for Blue Hors’ heste og ansatte – og det er imponerende resultater.

Aftenen bød på fremvisning er hingste på meget forskellige niveauer, lige fra de nykårede 2½-års hingste til de redne hingste, der blev akkompagneret af kompetent og publikumsvenlig kommentering leveret af berider Daniel Bachmann Andersen og Nanna S. Merrald.

Blandt de helt unge så man Fabion e. Blue Hors Farrell, Blue Hors Dalian e. Dancier, en endnu unavngivet hingst e. Fürst Wilhelm, der fremstilles til forbesigtigelse i næste uge.

Et helt nyt par er den 4-årige hingst Kingston e. Glock’s Toto Jr. og Nanna S. Merrald, der viste lovende takter. Der var også en forsmag på hans nedarvning igennem et yderst velgående føl fremvist ved hånd.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Unghingsten Ferrari e. Blue Hors Farrell, der er kvalificeret til unghestechampionatet i Herning, blev vist af sin rytter Helena B. Hansen og viste sig igennem sine store ridelighed, flotte type og gode gangarter som en god repræsentant for sin far.

Daniel fremviste den 5-årige hingst Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack og indviede publikum i den daglige træning, hvor han arbejder med Zackerey i et lavt gear for at give hingsten styrke og forståelse for øvelserne. Samtidig fortalte Daniel om det daglige samarbejde imellem ham og rytterkollegaerne Nanna og Cristian, og hvordan de sparrer med hinanden.

Den 4-årige sølvmedaljehoppe Sweetness e. Blue Hors St. Schufro, der er udtaget til Unghestechampionatet 2020, blev fremvist af sin rytter Silje Bakken. Sweetness er en spændende hoppe med tre gode gangarter og et stort potentiale til fremtiden.

Sidst men ikke mindst blev publikum forkælet med en demonstration af den blot 8-årige Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior, der blev redet af Nanna, som har redet hingsten i 1½-års tid. Hun beskrev St. Schufro som en af sine yndlingsheste og en hest med ridelighed og temperament udover det sædvanlige. Det blev en flot demonstration af, hvordan Nanna introducerer den talentfulde hingst til dressurens sværeste øvelser.

– Hans unikke tænd-/slukfunktion giver en vild fed fornemmelse, som jeg ikke har prøvet før. Jeg føler mig meget privilegeret over at ride sådan en hest, lød det fra rytteren.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner