Marie red sig til en sejr i Troisdorf

13-10-2024 06:53

I denne weekend er to dygtige, danske dressurryttere taget til Troisdorf i Tyskland, hvor der er internationalt dressurstævne. I går var de begge i ilden, hvor det blandt andet blev til dansk sejr

Copyright Ridehesten.com
Marie Amalie Juul og Nikitaro kunne endnu en gang ride fra banen med armene over hovedet. De sikrede sig nemlig en sejr i gårsdagens FEI Junior test. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

To danske, unge dressurryttere er i denne weekend til internationalt stævne i tyske Troisdorf, hvor de i går, lørdag, begge var i ilden for første gang. Her viste pigerne endnu en gang, at Danmark har flere talentfulde ekvipager på vej, da der både blev redet en placering og en sejr hjem.

Lørdag formiddag skulle første danske ekvipage på banen og ride FEI's Junior test, nemlig Marie Amalie Juul og DV-vallakken Nikitaro e. Romanov/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Connie Tworek). Ud af et stærkt felt på 10 andre ekvipager fra blandt andet Tyskland, Belgien og Holland, red Marie og Nikitaro sig altså i spidsen af klassen med 69,394%. Det betød den danske nationalmelodi udover den tyske stævnebane, noget Marie virkelig er stolt af: 

At høre den danske nationalmelodi efter sejren i dag, gjorde mig bare virkelig stolt. Jeg har virkelig kæmpet i mange år for at nå hertil, så det er bare kæmpestort, fortæller Marie om gårsdagens sejr, og fortsætter: – Det hele lykkedes bare virkelig godt inde på banen. Der er selvfølgelig stadig mange ting vi kan forbedre, og i dag er planen at give den endnu mere gas. Jeg er bare så taknemmelig for at få lov at få de oplevelser med Nikitaro. Jeg skylder ham alt, han giver mig så meget, afslutter en meget stolt Marie. 

Copyright Ridehesten.com
Det var en meget glad og stolt Marie og Nikitaro. Foto: Privat.

Udover Marie var endnu en dansk rytter på banen for første gang i går. Det var nemlig ungrytter Emilie Balling Nissen, der havde to heste med i FEI's Young Rider test. Første hest Emilie red på banen på, var DV-hoppen Søgaards Secret e. Franziskus FRH/ Quaterback (opdr. Annette Hansen). Desværre var det ikke parrets bedste dag i går, og de endte med 63,382%. Efterfølgende skulle Emilie igen på banen, denne gang med endnu en DV-hest, nemlig Fuerstenblick e. Fürstenball/ Bernstein (opdr. Hanne Nielsen). Parret red et fint program og blev belønnet med 65,588%, der sikrede ekvipagen en flot femteplads. 

I dag skal pigerne igen på banen, så her bliver det spændende at se, om Dannebrog endnu en gang stryger til tops i Troisdorf. Du kan følge stævnets start- og resultatlister lige her. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Balling Nissen og Søgaards Secret. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner