Maria Schou ny mester for U21: Det er jo drømmen (video)

07-08-2021 14:49

Marie Helene Rigård Rohleder

Det blev Maria Barnewitz Schou og Seana 2, som vandt AGRIA DRF-mesterskab i springning for U21 til stævnet på Absolute Horses efter et forrygende mesterskab. – Det er en STJERNEHEST, råbte en lykkelig Maria Schou efter sejren var i hus 

Copyright Ridehesten.com
Maria Schou og Seana 2 på æresrunde. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere evige toer, Maria Barnewitz Schou, har haft en forrygende weekend med flotte og sikre nulrunder ved mesterskabsstævnet på Absolute Horses. Og den sikre ridestil belønnede sig for alvor, da hun og hesten Seana 2 e. Stolzenberg skiftede andenpladsen ud med en velfortjent guldmedalje til AGRIA DRF-mesterskab for U21 præsenteret af Orifarm. 

– Seana betyder alt for mig. Hun er min tophest, og ja, det er her er jo drømmen. Jeg er så overvældet og glad. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige, fortæller en lykkelig Maria Barnewitz Schou til Ridehesten.com inden præmieoverrækkelsen. Det er Marias debut i U21-mesterskabet, da hun sidste år blev nummer to ved DRF-mesterskab for U18. Ekvipagen deltog tidligere i år ved EM i Portugal. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Schou og Seana. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Hør Maria fortælle om sejren og hele mesterskabet i videoen her: 

Ekvipagen leverede lutter nulrunder her på finaledagen, og de endte med en samlet score på 0.34. 

Se resultatet her. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Schou og Seana 2. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var bred enighed om, at Maria fortjente mesterskabstitlen i år, og lykønskningerne strømmede også ind fra både konkurrenter, familie, trænere og formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, som overrakte de mange flotte præmier. 

Copyright Ridehesten.com
Formand for Dansk Ride Forbund Ulf Helgstrand uddelte præmierne. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

– Igennem hele mesterskabet har jeg følt, at Seana og jeg har været i fuld kontrol. Selvom det er har været nogle rigtig svære baner. Jeg har haft Seana i 4,5 år, og hun er mit hjertebarn. Vi har været igennem tykt og tyndt sammen, og hun er min eneste tophest på det her niveau, fortæller Maria Schou. 

Copyright Ridehesten.com
Top tre i U21 mesterskabet. Fra venstre Phillippa Wildfang Linde. Maria Barnewitc Schou og Anna Victoria Weilsby. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen gik til Phillipa Wildfang Linde og Choppine Du Bidou, da ekvipagen tog en enkelt bom i den sidste runde. De endte med samlet 9.3 fejl. 

Tredjepladsen Anne Victoria Weilsby på Quincy med 10.24 fejl. 

Fjerdepladsen endte hos Christine Thirup Christensen og Vedric, som har vundet mesterskabet de to forudgående år. De endte med en total score på 12 fejl. 

Ridehesten har fotograf til stævnet på Absolute Horses fredag, lørdag og søndag. Billederne kan ses og købes på hjemmesiden om få dage.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner