Maria Claumarch fik et rideben - Sådan går det nu

25-12-2020 18:55

Marie Helene Rigård Rohleder

Tilbage i januar fik Maria Claumarch sit nye rideben efter en stor indsats fra den danske hesteverden, som donerede penge til ridebenet. Maria Claumarch mistede sit ene ben i 2018 på grund af en hospitalsfejl. I dag træner hun frem mod VM 2022 i paradressur 

Copyright Ridehesten.com
Maria Claumarch og Lady Mårsø. Foto: Ridehesten.com/ Camilla Tiefensee Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Maria Claumarch kom den 31. oktober 2018 ud for et uheld i stalden, som vendte op og ned på hendes liv. Hun blev sparket af en hest på knæet og kom på hospitalet for at få det fikset – men pga. en lægefejl endte det med, at hun fik amputeret sit venstre ben til og med knæet.

Maria har reddet hele sit liv, og ønskede mere en noget andet, at kunne vende tilbage i sadlen og ride mere end bare skridt. Sit ben fik hun erstattet med en protese. Men et kunstigt ben, der kan bruges til ridning, ville kommunen ikke udbetale erstatning for.

Copyright Ridehesten.com
Maria Claumarch med benprotese. Foto: Ridehesten.com/ Camilla Tiefensee Schrøder

Derfor startede hendes veninde en officiel indsamling "så hun kan få sit liv tilbage, genoptage sit arbejde og forhåbentlig få sin største drøm opfyldt. At deltage til VM 2022 i paradressur. 

Og det lykkedes at indsamle pengene, og Maria fik sit rideben i januar 2020. 

Copyright Ridehesten.com
Maria og Lady. Foto: Katja Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten.com har talt med Maria igen og hørt, hvordan det går med ridningen og ridebenet.

Hun fortæller: 

– Det går stille og roligt fremad. Jeg får hele tiden flere muskler og bedre balance i kroppen. Derfor har jeg fået ridebenet tilpasset flere gange, og lige nu rider jeg faktisk uden. Tilbage i marts flyttede jeg min hest Lady Mårsø ud til Cathrine Dufours stald Grønagergaard. Det er jeg rigtig glad for at være. Jeg får undervisning af Jannie Dietz, og planen er, at starter nogle LA-klasser til næste år. Jeg har fået glæden ved ridning tilbage igen. 

Copyright Ridehesten.com
Maria og Lady. Foto: Katja Jensen

Læs også et stort portræt af Maria Claumarch i Ridehesten februar-nummeret 2020.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen