Lövsta Future Challenge kommer til Herning igen

07-10-2024 06:49

Trine Askjær-Jørgensen

Igen i år kommer den populære turnering, Lövsta Future Challenge, for U25-dressurryttere til Herning ifm. World Cup. Konceptet går ud på at give morgendagens stjerner en mulighed for at ride ved de samme store stævner som seniorrytterne og udvikle sig mod topniveau

Copyright Ridehesten.com
Sidste år blev Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana nr. 2 ved Lövsta Future Challenge i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lövsta Future Challenge er begejstret for at kunne annoncere forlængelsen af den yderst populære Lövsta Future Challenge International Dressage Tour med to år. Turen giver U25-dressurryttere mulighed for at konkurrere i de samme prestigefyldte arenaer som FEI Dressage World Cup™.

I samarbejde med Gothenburg Horse Show, World Cup Herning og Jumping Amsterdam fortsætter denne tur sin mission om at give morgendagens stjerner den bedst mulige platform til at udvikle sig mod internationalt seniorniveau. Med sæsonen 2024-2025 lige om hjørnet startes der ud i Herning.

Antonia Ax Johnson, ejer af Lövsta Stuteri og grundlægger af Lövsta Future Challenge, er glad for at kunne fortsætte med at støtte unge ryttere:

– Denne tour har virkelig fremhævet talentet blandt U25-rytterne i Europa. Det har været givende på mange måder, både at se disse ekvipager præstere på et meget højt niveau, men også at lytte til rytterne tale med kærlighed og respekt om deres heste og om muligheden for at udvikle sig sammen. Dette afspejler horsemanship i sin allerbedste form, og vi er begejstrede for at have sikret et langsigtet partnerskab med arrangører på topniveau, så vi kan fortsætte med at støtte den næste generation af stjerner.

Tomas Torgersen, Show Director for Gothenburg Horse Show, siger:

– Succesen med denne tour oversteg alle forventninger! Det er fantastisk at kunne fortsætte med at støtte U25-dressurryttere med hjælp fra Lövsta og give dem de bedste betingelser for at forberede sig til fremtidige mesterskaber.

Konceptet forbliver det samme for sæsonen 2024/2025, hvor hvert stævne har mellem 8-9 ryttere, og værtslandende Sverige, Danmark og Holland har mindst to deltagere hver. Alle nationer er inviteret til at ansøge om de to resterende pladser.

For sæsonen 2024/2025 vil Lövsta Future Challenge blive afholdt under:

  • World Cup Herning 18-20 oktober 2024
  • Jumping Amsterdam 23-26 januar 2025
  • Gothenburg Horse Show 19-23 februar 2025

Den danske U25-rytter Sophia Ludvigsen var en af de mest succesrige ryttere i turen sidste år og er nu rykket op som nummer et på FEI U25-dressurranglisten. Hun siger: 

– Jeg synes, det er en virkelig fantastisk mulighed for U25-ryttere at konkurrere og få erfaring ved så fine shows. For mig var det også meget inspirerende at være omgivet af topryttere fra hele verden.

/worldcupherning.com

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen