Lövsta Future Challenge giver erfaring

26-02-2024 11:53

I weekenden blev årets sidste kvalifikation af Lövsta Future Challenge afholdt, og her lykkedes det Sara Aagaard Hyrm at sejre i den store arena i Göteborg - en sejr, som bare er en bonus oven i alt det andet

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm på Atterupgaards Cooper, hendes storesøster Sandra samt klassens sponsorer. Foto: Roland Thunholm

Siden efteråret 2022 har nogle af Europas bedste U25-ryttere fået lov til at deltage i Lövsta Future Challenge, som kører sideløbende med nogle af årets World Cup-stævner. Flere danske ryttere har været til start ved World Cup-stævnerne både i Herning og Amsterdam, og i den netop overståede weekend var to danskere til start i Göteborg, nemlig Sara Aagaard Hyrm og Karoline Rohmann.

Først og fremmest er jeg virkelig taknemmelig over muligheden at ride Lövsta Future Challenge. Det første stævne i sæsonen er altid rigtig spændende at starte ud med. For at se om alle de ting vi har finpudset og udviklet over de seneste måneder, fortæller Sara.

Fakta
Hvad er Lövsta Future Challenge?

Lövsta Future Challenge er et veletableret svensk koncept med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere i både dressur og springning. I efteråret 2022 kom et samarbejde med FEI World Cup™ op at køre, som betyder, at Lövsta Future Challenge er blevet til en international tur, hvor U25-dressurrytterne konkurrerer i flere af de samme store arenaer, som FEI World Cup-dressur afvikles i.

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagaard Hyrm og Atterupgaards Cooper i Lövsta Future Challenge sidste år i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

For Saras vedkommende blev det til en andenplads i fredagens U25-Grand Prix, mens hun og den 10-årige DV-vallak, Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi (opdr. Atterupgaard), vandt lørdagens kür. Hun har uddannet Cooper til Grand Prix-niveau, men det ligger også i generne for vallakken, som har ingen ringere end Atterupgaards Orthilia som mor.

Jeg er utrolig stolt over Coopers udvikling og den styrke vi har opbygget sammen. I særdeleshed kunne jeg virkelig mærke hvor meget overskud vi har fået med ind på banen trods han unge alder. Stævnet i Göteborg er den mest intense arena vi har prøvet indtil videre, men jeg kunne virkelig mærke hvor meget tillid Cooper har til mig så jeg kunne give ham den bedst mulige oplevelse.

Normalt plejer der at blive afholdt en finale, men det bliver der ikke i år, så i stedet blev vinderchecken på 100.000 SEK spredt ud til alle de deltagende ryttere ved Göteborg Horse Show.

Jeg har haft den mest lærerige tur og komme hjem med rigtig gode resultater er en kæmpe bonus. Jeg er helt vildt stolt og det var en kæmpe oplevelse. Vi er så priviligerede at Lövsta Future Challenge giver os U25 ryttere mulighed for at ride denne cup og få erfaring på de største baner og blive inspireret af de dygtige World Cup ryttere, slutter Sara.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen