Lille overskud, men hårde år på vej

08-02-2014 11:44

Britt Carlsen

Avl

Dansk Varmblod kommer ud af det forgangne regnskabsår med et lille overskud på 83.000 kr

Copyright Ridehesten.com
Sekretariatschef Casper Cassøe.

Sekretariatschef Casper Cassøe var åben og ærlig i sin regnskabsaflæggelse, hvor han ikke lagde skjul på, at en nedgang i antallet af fødte på næsten 50% og dermed også en nedgang i antallet af heste til kåringer, forbesigtigelser, følskuer mv. belaster forbundets økonomi i disse år. Og de kommende små generationer af heste vil medføre, at krisen kommer til at kunne mærkes i forbundet i flere år frem i tiden, mens det heldigvis samtidig ser ud til, at krisen vender i forhold til avlerne allerede nu.

Regnskabet for 2013 har givet et lille overskud på 83.000 kr. mod budgetteret 127.000 kr. så det er tilfredsstillende at vi trods tiden, har styr på vores økonomi, bemærkede sekretariatschefen. Forbundet har kunnet øge sine indtægter specielt på Hingstekåringen i Herning, og det er det, som i høj grad holder tingenre i gang. Forbundet har en egenkapital på godt 4,5 millioner.

En del af de stigende indtægter på Hingstekåringen stammer fra sponsorater, mens indtægten på sponsorsiden var på 1,3 millioner i 2008, så har den i 2013 rundet 3,1 million.

- 2014 bliver et svært år for forbundet, vi forventer nedgang i antallet af fremstillede heste, i billetsalget, i Herning og en lille nedgang i medlemsskaren, men vi har styr på butikken og trimmet organisationen, vi viser rettidig omhu, og har meget respekt for fremtiden, bemærkede sekretariatschefen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner