Lige ved og næsten for Tobias

16-06-2024 15:12

I denne weekend har otte danske paradressurryttere taget turen til Holland for at ride 3-stjernet internationalt stævne. Tobias Thorning Jørgensen gik i dag ind til sin kür med hele to sejre, men i dag måtte han se sig slået

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da det internationale stævne i Kronenberg, Holland blev skudt i gang med de indledende programmer i hver af graderne i fredags, var det med en sikker sejr i grad III til 24-årige Tobias Thorning Jørgensen, der med 72,889% kunne stille sig øverst på podiet med Blue Hors Zackorado e. Zack/ Florencio 2. I går lørdag, var Tobias så på banen igen, og her gjorde en af verdens bedste paradressurryttere i grad III det endnu en gang. Her vandt ekvipagen med 72,389% i Para Grand Prix B, og kunne dermed endnu en gang fejre sejren. 

I dag har det så stået på Grand Prix Kür for paradressurrytterne, og her var Tobias igen i ilden. Her blev den ellers uovervindelige dansker overgået af hollandske Rixt van der Horst, der med hesten Eisma's Royal Fonq e. Fuerst Fohlenhof/ Lissaro van de Helle tog sejren med 76,778%. Tobias og Zackorado leverede dog endnu et flot resultat, da ekvipagen red til 75,722% og dermed sikrede sig andenpladsen i dagens kür. – I dag var desværre plaget af lidt spændinger, men vi har haft et super stævne trods det, hvor vi har udviklet på fokuspunkterne. Nu ser jeg frem til næste stævne i Deurne, hvor jeg tager Jolene med, fortæller Tobias om weekendens stævne med Zackorado. Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor Hit (opdr. Hanne Andreasen), har været Tobias dansepartner i flere år, og var blandt andet hesten han vandt PL-guld i Tokyo 2021 sammen med, og ekvipagen har opnået utallige, flotte resultater.

Copyright Ridehesten.com
Efter to sejre i de indledende klasser, måtte Tobias i dag se sig slået i küren. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stævnet i Kronenberg har været særdeles vigtigt for paradressurrytterne, da det er det endelige udtagelsesstævne før landstræner Astrid Gemal skal udvælge de ekvipager, der skal repræsentere de danske farver til de paralympiske lege i Paris i sommeren 2024. Her må Tobias Thorning Jørgensen anses som en stor-favorit efter weekendens resultat. 

Se stævnets resultatliste her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen