– Det sker ikke hver dag

18-06-2024 19:37

Sådan lyder ordene fra landstræner i springning, Bo K. Møller, efter at det danske hold leverede et imponerende resultat ved weekendens Nations Cup i polske Sopot

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Dansk springsport er inde i en særdeles god stime for tiden. Flere danske ryttere har i det første halve år leveret det ene topresultat efter det andet, og der var derfor også tæt kamp om den ene OL-plads i springning, som man kan læse mere om HER.

De individuelle gode resultater smitter naturligvis også af på holdpræstationerne, og i maj måned udmundede det sig blandt andet i en dansk tredjeplads ved Longines EEF Series Nations Cup på Stutteri Ask. Holdet bestod af Søren Møller Rohde med Grace Ask e. Darco/Contender, Rikke Andersen med Nordstrum 15 e. N'Oubliez Jamais/Couleur Rouge, Caroline Rehoff Pedersen med Chaccball e. Chacco-Blue/ Baloubet du Rouet og Zascha Nygaard Lill med Primavera e. Mylord Carthago*HN/ Cornet Obolensky.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde har haft en god sæson på Grace med både DM guld og deltagelse ved Nations Cup både på Stutteri Ask og i Sopot. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I den forgangne weekend var et dansk landshold igen til start, denne gang ved det firestjernede stævne i polske Sopot. Her udgjorde Søren Møller Rohde Grace Ask e. Darco/Contender, Emil HallundbækVincel e. Valentino/Fabriano, Torben FrandsenColina e. Colman/San Patrignano og Zascha Nygaard Lill Nikita du Roton tilsammen det danske hold, som i fredags var til start i Nations Cup of Poland.

Efter to runder stod det klart, at det danske hold blev nummer to, blot et mulehår efter Holland – Et så godt resultat på firestjernet niveau er jo ikke noget, der sker hver dag, slet ikke for Danmark, indleder landstræner Bo K. Møller.

Både Søren og Emil formåede at ride dobbelt nul, og med blot en enkelt bom til Zascha var det uhyre tæt på, at sejren kunne være tilfaldet Danmark. Sådan blev det ikke, da de altid stærke hollændere formåede at holde sig på samlet tre tidsfejl fra første runde.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og Stanley. Foto: Sopot

– Det var en weekend med virkelig god sport, hvor vi formåede at slå både Tyskland, England og andre store nationer. Jeg ved godt, at man siger, at andenpladsen er den første taber, men sådan så vi det ikke, da vi først havde sundet os. Jeg er virkelig glad og stolt over, at de leverede sådan et resultat blandt de 14 nationer, som var med, fortæller Bo.

Visionen for springrytterne er klar: Der skal et hold afsted, når der i 2026 afholdes VM i Aachen. Resultaterne det sidste års tid taler dog også for, at det nok skal lykkes. – Det viser, at vi er på rette vej, og at vi har nogle ryttere, som kan ride med på højeste niveau. Det er virkelig positivt at være en del af, og det er et arbejde, som vi kommer til at fortsætte, fortæller Bo.

– Forskellen er, at vi oftere får lov til at ride på det her niveau, og at vi har flere ryttere, som prioriterer sporten frem for at sælge i første forsøg. Det gør absolut forskellen, at vi har hestene længere tid, slutter Bo.

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og Stanley på æresrunde. Foto: Sopot

Det var ikke kun i fredagens Nations Cup, at de danske ryttere havde succes. Gennem weekenden blev det til flere flotte resultater, som man kan læse mere om HER. Weekendens bedste resultat stod Zascha Nygaard Lill og 9-årige Stanley e. Stakkato/Calido I for, da de på imponerende vis vandt søndagens CSIO4* Grand Prix 160 cm.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen