Lavere priser i Dansk Varmblod

27-12-2017 13:31
Avl

Med afsæt i en medlemsundersøgelse har Dansk Varmblod valgt at gennemføre en række prisnedjusteringer for at gøre det mere attraktivt at være hesteavler

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Over 1200 personer har deltaget i den medlemstilfredshedsundersøgelse, som Dansk Varmblod iværksatte i sensommeren, og mange af disse har knyttet nyttige kommentarer til deres besvarelser. Det har givet forbundets hovedbestyrelse og avlsledelse et omfattende materiale at arbejde videre med.

Medlemmers besvarelser har peget på, at forbundet skal være mere smidigt og konkurrencedygtigt, og det er netop baggrunden for de prisnedjusteringer, som Dansk Varmblod nu gennemfører med buget 2018.

 

Nedsatte gebyrer

Som en opfølgning på medlemstilfredsundersøgelsen bestræber Dansk Varmblod sig på at blive mere fleksible og servicemindede og gøre selektionssystemet enklere og billigere. Det er forbundets ønske at animere medlemmerne til at forblive aktive hesteavlere ved at gøre det billigere, nemmere og i det hele taget mere attraktivt at avle heste i Dansk Varmblods regi.

– Der, hvor vi rammer bedst og bredest, er på hoppekåringsgebyret, for man skal være medlem for at stille en hoppe til kåring, fortæller Dansk Varmblods formand Jan Pedersen og direktør Casper Cassøe.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Således er det stærkt reducerede hoppekåringsgebyrer, forbundet præsenterer i budget 2018, og det betyder bl.a., at man kan tilbyde eksteriør- og sadelkåring for knap 500 kr. mindre end tidligere.

 

Balance mellem lavpris og faglighed

I bestræbelserne på at gøre selektionssystemet enklere og billigere er der truffet beslutning om adskillige tiltag, der bl.a. omfatter muligheden for en lineær hjemmekåring af hopper. Denne nye hjemmekåringsform hos hoppeejeren vil kun anløbe 1.150 kr. ekskl. moms, mens prisen for en almindelig eksteriørkåring bliver 800 kr. ekskl. moms og 1.200 kr. ekskl. moms for en sadelkåring.

Gennemførslen af budget 2018 med stærkt nedsatte hoppekåringsgebyrer vil medføre et underskud på projekt hoppekåring på 200.000-300.000 kr., som forbundet vil satse på at dække dette ind ad andre veje uden belastning for medlemmerne.

– Målet med disse tiltag har været større fleksibilitet til færre penge og uden tab af faglighed; altså en skærpelse af vores konkurrencedygtighed i forhold til andre avlsforbund, fortæller Jan Pedersen og Casper Cassøe, og tilføjer, at de nye tiltag er en opfølgning på det udmeldte i formandsberetningen i januarnummeret af medlemsbladet Ridehesten.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen