Lærerig dressurklasse

10-03-2013 15:02

Maja Golles

DV's Hingstekåring | Søndagens sidste dressurklasse var en klasse sponseret af Kirk Arabians, hvor de deltagende heste viste dressurøvelser på MB-niveau, som så blev kyndigt kommenteret af dressurdommer Kurt Christensen

Copyright Ridehesten.com
Alexandra G. Andresen og Belamour.

Speaker Per Springborg betegnede klassen som værende mere en dressurclinic end en konkurrence, da der ikke blev uddelt karaktere, og påpegede bl.a. at det var en glimrende mulighed for publikum til både at lære mere om dressur, og samtidig nyde smukke hingste.

Publikum fik lejlighed til at opleve araberhingsten Zonyx ox og Blue Hors Bentley i samme gruppe i klassen – to meget forskellige hingste, der tilføre avlen meget forskellige egenskaber. Begge hingste blev rost af dommer Kurt Christensen. I næste gruppe var Tailormade Lancelot og Tobajo Picez, begge dressurhingste, med en stor andel af springbetonet blod, men hvor især Lancelot har både udseende og gangarter som en ”rigtig” dressurhest.

To unge ryttere red hingstene, der deltog på det sidste hold, nemlig Norske Alexandra G. Andresen og Elise Merethe Klæsson med Belamour og IPS Don Massimo. Begge hingste har masser af stævneerfaring og opførte sig eksemplarisk i klassen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen