International top-3 i dagens 3* Prix St. Georges

10-03-2022 11:00

Trine Askjær-Jørgensen

Det blev en international top-3 med en spansk, en tysk og en dansk vinder i torsdagens første dressurklasse, den 3-stjernede Prix St. Georges, i Herning. Vinderen havde tilmed sin første internationale start i 3-stjernet dressur

Copyright Ridehesten.com
Vinder af dagens 3-stjernede Prix St. Georges sponseret af Andresen Dressage, Eric Guardia Martinez og Indigo TC. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er torsdagens første dressurklasse under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning netop afsluttet. Vinderen af den 3-stjernede Prix St. Georges blev Eric Guardia Martinez på KWNP-vallakken Indigo TC. De to gjorde sig bemærket allerede, da de kom ind på banen. Den flotte og velgående hest viste høj kvalitet i både øvelser og gangarter, og så blev den flot fremvist af den spanske rytter, der til dagligt arbejder hos Helgstrand Dressage i Vodskov.

Ridtet her var Erics første internationale start i 3-stjernet dressur, så det var med rette, at holdet fra Helgstrand hujede højlydt og råbte ”Well done, Eric”, da ekvipagen var færdig på banen. Sikke en flot international debut. Publikum var også tydeligt begejstrede for ekvipagen og det flotte ridt, så hest og rytter blev klappet godt ud af banen.

Inden Eric kom på banen, havde mor og søn fra Helgstrand, Marianne Yde Helgstrand og Alexander Helgstrand, lagt i spidsen af klassen nogen tid. Marianne havde en flot tur på ryggen af den 8-årige tidligere UVM-deltager Elverhøjs Raccolto e. Sezuan 2/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen), og de to opnåede til sammen 69,971%, hvilket rakte til en fjerdeplads i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Marianna Helgstrand og Elverhøjs Raccolto. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Alexander Helgstrand var til start på den nyerhvervede Belantis e. Benetton Dream Frh 1301/ Expo’SE, som tidligere har gået under bl.a. den tyske dressurstjerne Isabell Werth. Alexander og Belantis havde en flot tur dog med et par småfejl, som viste, at de stadig er ved at lære hinanden at kende, men det rakte alligevel til 69,853% og en femteplads.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Helgstrand og Belantis. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Annette Ejlersgaard red til præcist samme procent med en flot og meget sikker tur på Baunehøjens Carpaccio e. Charmeur/ White Talisman (opdr. Pia Gobert), der i sin tid er indkøbt på Dansk Varmblods forårsauktion. De to indtog således femtepladsen sammen med Alexander Helgstrand.

Copyright Ridehesten.com
Annette Ejlersgaard og Baunehøjens Carpaccio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Selvom det i et godt stykke tid så ud til at ende med ene af ryttere fra Helgstrand i toppen, blev det ikke helt tilfældet. Jan Møller Christensen kom hen mod klassens slutning ind på den store, mørke hingst Romeo e. Romanov/ Wolkentanz og red en flot tur til 70,588%, som først fik dem direkte ind på andenpladsen. Næste rytter, tyske Lena Waldmann, var dog skyld i, at de to til sidst endte på tredjepladsen.

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Romeo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som klassens sidste rytter kom hun nemlig ind og overgik Jan og Romeo. Med den mørkebrune hoppe Royal and Proud e. Radisson/ De Niro 6 red Lena Waldmann sig i til 71,618%, og de indtog dermed andenpladsen. Det blev altså en international top-3 med en spansk, en tysk og en dansk rytter i toppen.

Klassens resultatliste.

Copyright Ridehesten.com
Lena Waldmann og Royal and Proud. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner