Klar til sæson for hingstekåring

24-10-2023 16:07
Avl

Hingstekåringssæsonen er over os, og vi bringer dig her et overblik over de næste mange udenlandske hingstekåringer 

Copyright Ridehesten.com
Dynamic Dream som 2½-årig fløjhingst. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Af hensyn til hestevelfærden er flere af de store, tyske hingstekåringer flyttet til senere på sæsonen. Hannoveranerforbundet åbner sæsonen med hingstekåring den 2. - 4. november i Verden, efterfulgt af Trakehnerforbundet den 30. november - 2. december i Neumünster, Westfalerforbundet den 3. - 6. december i Münster-Handorf, og den sidste i 2023 bliver Holstenerforbundets den 13. - 16. december 2023 i Elmshorn.

Efter nytår lægger Oldenburgerforbundet ud med hingstekåring i dagene 18. - 21. januar 2024, og denne gang afholdes den i Ankum, da forbundets sædvanlige faciliteter i Vechta er under ombygning. Deutsches Sportpferd (DSP) følger op med hingstekåring den 24. - 27. januar 2024 i München-Riem.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derefter følger den hollandske KWPN-hingstekåring den 31. januar - 3. februar 2024 i Den Bosch, og dernæst i dagene 6. - 10. marts følger Dansk Varmblods hingstekåring i Herning.

I går meddelte Helgstrand Dressage i en nyhed, at foreløbigt 34 unghingste efter deres avlshingste ved forbesigtigelserne er udtaget til de tyske hingstekåringer. De er fordelt på 18 til hannoveranerhingstekåringen i Verden og 16 til westfalerhingstekåringen i Münster.

Det drejer sig om et afkom efter hver af hingstene Danciero, Franklin, In My Mind, Janeiro Platinum og Lord Europe, to afkom efter So Unique, Total McLaren og Vivino samt fem afkom efter Jovian og So Perfect. Topscorer af dem alle er Dynamic Dream med 12 afkom udtaget til de to hingstekåringer.
 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner