Klar til Dressurens Venner Cup

13-05-2015 07:59

Hele 14 hold er klar til Dressurens Venner Cup på Davinde Rideklub den 14. – 15. maj, mens seks hold stiller til start i Hvalsø Rideklub den 16. – 17. maj 

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Det er anden gang at de to klubber skal være værter for cuppen, og de glæder sig begge to til at afholde en cup, der gør deres stævner festlige og ekstraordinære, fortæller klubbernes formænd.

Dressurens Venner Cup giver anledning til festligheder i Davinde Rideklub
- I år er der hele 14 hold tilmeldt. Det er rigtig sjovt at holde cuppen, og vi mangler bare et par praktiske detaljer, men det skal nok løse sig. Sidste år holdte vi cuppen for første gang. Det er vældig hyggeligt, og jeg kan godt lide, at det er en lidt ekstraordinær klasse. Det er en holdklasse, som skal festliggøres med præmieoverrækkelse, og det er den slags jeg godt kan lide - jeg har også fundet fanen frem samt en lille pony som rosetholder. Der kommer faktisk også hold fra Jylland herover og starter, så det er rigtig populært, fortæller Jane Elkjær, formand for Davinde Rideklub.

Davinde Rideklub

Startlister Davinde Rideklub

Det er som et lille landsstævne for Hvalsø Rideklub
- Vores stævneudvalg har helt styr på forberedelserne, og så kommer vi og hjælper til allesammen i samlet flok til stævnet. Vi har et rigtig godt stævneudvalg, og de har gjort et kæmpe stykke arbejde med at skaffe ærespræmier, så der er præmier til alle placerede. Vi har også fået lavet nogle ekstra store og flotte rosetter til rytterne. Cuppen holdte vi for første gang sidste år, hvor vi selv havde et hold med. Det har vi desværre ikke i år. Det der er særligt ved cuppen, er, at den afvikles i hele landet og man skal ride en finale. Det er en god cup, hvor det er næsten ligesom at være til et landsstævne, og det er altid spændende at ride en finale. De fleste kender cuppen, og der er prestige for klubberne ved at være med. Den favner også bredt. Vi havde en eksempelvis en rytter på 14 år med på vores hold sidste år. Det, at man skal rejse med hesten til finalen, får det også til at virke som et lille landsstævne, fortæller formand for Hvalsø Rideklub, Dorthe Jabina.

Hvalsø Rideklub

Startlister Hvalsø Rideklub

Om Dressurens Venner Cup
Dressurens Venner Cup er en konkurrence i dressur for klubhold, der afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes to runder på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. De seks kvalifikationer afvikles som udgangspunkt over en dag, og afvikles i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5. Holdene skal bestå af tre ryttere på tre heste eller fire ryttere på fire heste, hvoraf de tre bedste tæller.

Flotte præmier
Ved hver af kvalifikationsrunderne er der 4.000,- kr. i 1. præmie, 2.000,- kr. til 2. pladsen og 1.000,- kr. til 3. pladsen. I finalen er der 10.000,- kr. til vinderholdet, 6.000,- kr. til 2. pladsen og 4.000,- kr. til 3. pladsen. Vinderholdet får også et klubforedrag med Ingdams.

Herudover sponsorerer Ingdams rosetter til de tre placerede hold samt underlag til det vindende hold i både kvalifikationerne og finalen.

Om Dressurens Venner
Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmærksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af højt niveau.

Bestemmelser Dressurens Venner Cup

Kilde: Dansk Ride Forbund

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen