Klar til 5-stjernet dressur i Boxen

05-03-2020 21:22

Britt Carlsen

Den internationale dressurklasse på 5-stjernet niveau starter kl. 9 fredag morgen i Jyske Bank Boxen i Herning, og danskerne har ikke den bedste lodtrækning

Copyright Ridehesten.com
Hedder vinderen af DWB Five Star Dressage Cathrine Dufour og Bohemian eller? vi bliver meget klogere fredag formiddag i Boxen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er nu, det bliver rigtig spændende for de danske dressurryttere. Fredag formiddag tørner stort set hele den hjemlige dressurelite sammen i DWB Five Star Dressage i Jyske Bank Boxen for at kæmpe om de tre pladser på landsholdet til OL i Tokyo.

Dansk Varmblod har opgraderet dressurkonkurrencerne til det højeste niveau, og derfor bliver de kommende dages konkurrencer i Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix Kür et led i udtagelsen af holdet til OL. Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgensteins skarpe blik vil følge rytterne de kommende dage.

Lodtrækningen har ikke været helt optimal for danskerne i ECCO Grand Prix. Første danske deltager er en dansk verdensmester, Fiontini e. Fassbinder (opdr. Henrik Hansen), der tre gange har vundet UVM med Severo Jurado Lopez fra Spanien i sadlen. De to er nu ved at ride sig ind på det spanske OL-hold, og de har starttid kl. 9.09. Det bliver Carina Cassøe Krüth, som følger efter med Heiline's Danciera e. Fürstenball (opdr. Stutteri Heiline), og efter hende og "Danse" følger Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter. Så følger tre hollandske og en belgisk rytter inden pausen.

Første rytter efter pausen, kl. 10.27, er Helene Melsen og Aston Martin, Marianne Yde Helgstrand/Lollipop følger efter. Så har OL-rytter Anders Dahl starttid kl. 10.54 med Fidelio van het Bloemenhof.
Cathrine Dufour rider på banen kl. 11.03 med Bohemian - kan hendes ridt i Herning udløse en sejr, og hvordan med de øvrige danske ryttere? Kan de presse Dufour, og er der nogle af de udenlandske ryttere, som kan true en mulig dansk sejr? 
Lone Bang Larsen og Bakkely's Onandt e. Onassis (opdr. Preben Hald) er sidste dansker på startlisten med starttid kl. 11.21.

Se startlisten HER

Copyright Ridehesten.com
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen