Kim Henriksen gav de andre baghjul i Aalborg

16-11-2014 22:35

Sanne Kolind

I weekenden har der i SAO været B-stævne i springning for heste. Søndag blev De jyske mestre for U18/U21 og Seniorer fundet. Der var spænding og flot ridning til de mange fremmødte tilskuere

Sportsrideklubben Aalborg som holder til på den smukke Finstrupgaard afholdte søndag jysk mesterskab for U18/U21 og seniorer. Dog startede dagen med to lavere klasser. Først gik en LA2** som blev afviklet som en tidsspringning, hvor der var 45 equipager til start. Der blev hurtigt sat en hurtig tid, der skulle vise sig at være svær at slå, i det Helena Eva Blach red fejlfrit i tiden 60,66. Dog skulle det vise sig, da Maja Juhl Sørensen overbevisende slog tiden med en fejlfri runde på 53,50 sekunder. Denne tid var bedst indtil 3. sidste rytter, hvor Josephine Bøgh meget hurtigt og sikkert red igennem banen og stoppede tiden på 50,59 sekunder. Dermed blev klassen resultat:

Nr. 1 – Josephine Bøgh på Laurenz 29, med 0 fejl i tiden 50,59. Nummer 2 i klassen blev Maja Juhl Sørensen på Wemke med 0 fejl i tiden 53,50. Og igen på 3. pladsen kom Josephine Bøgh, denne gang på Sir Flik-Flak med 0 fejl i tiden 55,14.

Derefter gik en MB1*, som også blev afviklet som en tidsspringning. Her var der hele 64 equipager til start. Også her blev der redet friskt til fra start, og flere gange i løbet af klassen kunne man høre publikum gispe af spænding. Værst gik det for start nr. 14, Katrine Højholt på Performers Joy der fejlbedømte en oxer og endte begge i sandet oveni springet. Hesten måtte have hjælp fra bl.a. Hans Ley til at komme op på benene. Både hest og rytter kunne gå fra banen og slap med skrækken. Derefter måtte start nr. 15 Maja Juhl Sørensen også en tur i sandet, da hendes hest Gammelbys Chatel havde lidt for meget fart på efter en forhindring og skød Maja ud ad sadlen. Og hun forlod banen uden skader.
Farten blev sat op i løbet af klassen, og der var stort jubel, da Christian Petersen på den 19-årige Gracy Alfarvad Z red igennem mål i tiden 50,82 sek., som på det tidspunkt var hele 5 sekunder hurtigere end nr. 2.
Der blev kæmpet for at slå denne tid, og flere af rytterne gav udtryk for, at Ja, der skulle rides stærkt, men Christian kunne man ikke nå.
3. sidste rytter Mathias Nørheden Johansen red meget stærkt, og vendte utroligt hurtigt på den 8-årige Nørhedens Agina Light, og sluttede med tiden 49,96, som også sikrede ham sejreren.
Resultatet efter den meget spændende MB1* blev således, at Mathias Nørheden Johansen på Nørhedens Agina Light vandt klassen med en fejlfri runde i tiden 49,96. På 2. pladsen kom Christian Petersen på Gracy Alfarvad Z med 0 fejl i tiden 50,82 sek., og på 3. pladsen kom Camilla Fliedner Ernst på Rivaro, som også havde 0 fejl i tiden 52,72 sek.

Nu var publikum varmet op til MA2** Jysk Mesterskab U18/U21, hvor 27 unge ryttere skulle ride om titlen og 6000 kr. Det skulle vise sig, at heste og ryttere havde lidt problemer med nogle af springene på banen, især sidste spring fik mange ryttere sendt uden for vinderchancer. Kun 8 ryttere gik videre til omspringningen. 2. rytter i omspringningen Sofie Smed Thomsen sluttede i en god tid på 31,29 sek. og bragte sig i spidsen. Denne tid var svær for de næste ryttere at nå. Louise Dahl Christensen på Kito V var meget tæt på, da hun sluttede i tiden 31,60. Det var først da omspringningens sidste rytter Rikke Thingholm på Le Mans kom på banen der skete noget i placeringsrækkefølgen. Hun red meget stærkt, og slog helt fast at hun skulle have titlen, da hun sluttede runden med 0 fejl i den overbevisende tid på 29,50 sek.

Så jysk mester 2014 for U18/U21 ryttere blev Rikke Thingholm på Le Mans. Nr. 2 blev Sofie Smed Thomsen på Royal der havde 0 fejl i tiden 31,29 sek. Og på 3. pladsen kom Louise Dahl Christensen på Kito V med 0 fejl i tiden 31,60 sek.

Tilskuerpladserne var fyldt til den sidste klasse, hvor 19 equipager skulle konkurrere om titlen Jysk Mester for Seniorer, som gik i en S**. Der var hele 10.000 kr. til vinderen.
Der blev redet godt i klassen, og hele 9 ryttere gik videre til omspringningen. Søren Møller Nielsen lagde sig i spidsen med 0 fejl i tiden 31,52 sek. og kunne se de næste ryttere kæmpe for at nå tiden, men uden held. Da der var 3 ryttere tilbage lagde Søren stadig nr. 1, men stævnets aldersgeneral Kim Henriksen viste hvordan sådan en omspringning skulle springes, da hen og Gørklintgårds Montana fløj igennem banen, og stoppede tiden med 0 fejl på 29,95 sek. Næste rytter til at forsøge at slå den tid var Christian Petersen på Quecia Alfarvad Z. Han red også meget stærkt, men kunne ikke nå Kim Henriksens tid. Klassens resultat blev således at Kim Henriksen på Gørklintgårds Montana kunne kaldes sig Jysk Mester for seniorer, efter en dobbelt 0-runde med en tid i omspringningen på 29,95 sek. 2. pladsen gik til Christian Petersen på Quecia Alfarvad Z også med dobbelt 0 med tiden 31,17 sek. i omspringningen. På 3. pladsen kom Søren Møller Nielsen på Velerne med to fejlfrie runder med tiden 31,52 sek. i omspringningen.

 

Flere resultater kan ses her:

Billeder fra stævnet kan ses her på hjemmesiden i starten af ugen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen