Kevin Staut i søgelyset for skattesnyd

04-06-2019 15:09

Den franske springrytter Kevin Staut, er sammen med en anden toprytter kommet i mediernes søgelys, da de mistænkes for skatteforbrydelser

Copyright Ridehesten.com
Kevin Staut

Den tidligere verdensetter i springning Kevin Staut, mistænkes sammen med en anden rytter for skatteforbrydelser og er derfor kommet i mediernes søgelys, både i Frankrig og i udlandet. 

Påstandene omfatter sort indkomst fra salget af heste. I følge svenske Ridsport, skulle pengene have været deponeret på udenlandske konti via virksomheder med hjemsted i Hongkong.

Skattemyndighederne er interesseret i salg af fire heste, Univity, For Hero, Prestige St Lois og Quapitole des Forêts, der blev indgået mellem foråret 2008 og foråret 2012.

Til det franske medie Grand Prix Replay udtaler Staut:
- På det tidspunkt troede jeg desværre en person, som jeg betragtede som en meget god ven. For at starte en kommerciel forretning på de asiatiske og amerikanske markeder bad han mig om at knytte mit navn til hans. Jeg gjorde det for ham og troede, at det måske ville give mig mulighed for at møde potentielle ejere på disse kontinenter. Det skete ikke og jeg har aldrig modtaget en øre af pengene, der har deponeret på disse konti. Jeg har været gennem to skatterevisioner siden 2009, hvis resultater bekræfter at jeg ikke prøver at snyde nogle.

Den anden mistænke er landsmanden Julien Épaillard, som ikke ønsker at udtale sig til medierne. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen