FEI dommer beskyldt for snyd i hestehandel

25-06-2017 14:57

Brasiliansk køber af den olympiske hest Eremo beskylder nu den femstjernet FEI dommer for at dække over, at hesten var halt på salgstidspunktet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den brasilianske Dr. da Rocha købte i december 2015 den italienske OL-hest Eremo del Castegno af FEI 5* dommer Vincenzo Truppa, der nu beskyldes for at have snydt. Dr. da Rocha købte Eremo i håbet om at deltage i OL i Rio de Janeiro i 2016, hans hjemland.

I et åbent brev rettet til Vincenzo Truppa beskylder Dr. da Rocha ham for, at have solgt hesten under falske forudsætninger. I december 2015 sendte hestens tidligere ejer, Vincenzo Truppa et brev til det italienske rytterforbund (FISE), hvori han afslørede sine hensigter og motivation for at sælge Eremo del Castegno: Eremo var ikke længere egnet til at starte konkurrencer, skrev han.

Samtidig anføres det, at Truppa i en mail sendt til Dr. da Rocha skrev, at hesten aldrig har været halt, og hans ord som en femstjernet FEI dommer var værd at tage, mens han kraftigt og stærkt protesterede mod Dr. da Rochas  anmodninger om en mere detaljerede undersøgelse( MR-scanning) af hestens eventuelle sundhedsproblemer. 

- Jeg følte mig forpligtet til at tro på ordet af en mand, der arbejder inden for FEI´s hjerte, lyder det fra Dr. da Rocha

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens man ventede på resultaterne af dopingtestene, hvor Dr. da Rocha stadig havde fuld tiltro til Truppas udtalelser og anbringender, blev købsaftalen endelig med forbehold for acceptable fund i den kliniske undersøgelse af Eremo. Men da det blev januar 2016 opdagede Dr. da Rocha at alle dopingprøver, der var taget i forbindelse med den kliniske undersøgelse af Eremo var blevet kasseret efter anmodning fra Truppa. En handling, der ifølge Truppa var aftalt med Dr. da Rocha. 

- Det er ikke muligt. Jeg taler ikke engelsk og har aldrig talt med hr. Truppa og jeg har aldrig sendt ham nogen e-mail. Blodprøverne blev aldrig sendt til laboratoriet på Truppas foranledning, men uden mit samtykke, lyder det fra Dr. da Rocha.

Dr. da Rocha ønsker ikke at sagsøge Truppa, men fortæller, at han har lækket dokumentationen, der understøtter hans sag til medierne. Det er Dr. da Rochas vurdering, at Truppa bevist har misledt og misinformeret om hestens tilstand på salgstidspunktet, men fortæller samtidig at OL-hesten Eremo har et helt team omkring ham, der arbejder for hans rehabilitering ligesom han vil få al den tid, tålmodighed og omsorg, det kræver for at få ham rask igen.

-   Jeg forventer intet af dig. Den smerte og skade, som du har forvoldt er uoprettelig. Efter at have erfaret detaljerne ved handlen med Eremo del Castegno, er det uforståeligt, at vi med så forskelligrettede principper og forventninger, begge er medlemmer af det samme FEI. Det er uden for min fantasi at FEI, der er i besiddelse af disse fakta, fortsat har dit navn på listen over officielle internationale dommere og at du har heste i træning under din supervision. Anstændighed og ærlighed må gå forud for alt. Enhver der ikke er drevet af disse principper, burde ikke udgøre en del af hestesporten. Derfor har jeg besluttet mig at få offentligt, i håbet om at hensynet til hestene forbliver en prioritet og sikrer dem et langt liv inden for alle discipliner, slutter Dr. da Rocha

/dressage-news.com

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen