Hø til de olympiske heste

02-07-2016 18:30

Det er gammel lærdom, at pludselige foderskift i forbindelse med heste ikke er godt, selv ikke når det kommer til hø – og til et OL i Brasilien må de danske ryttere ikke selv medbringe stråfoder 

Copyright Ridehesten.com
Peter Johansen, indehaver af Danielsminde hestefoder og wrap med det danske Kentucky-hø ved DM på Broholm

Under de Olympiske Lege, som foregår i nærmeste fremtid i Rio de Janeiro, Brasilien, skal de deltagende heste indtage hø produceret i Kentucky, USA. De brasilianske myndigheder ønsker ikke at få fremmede svampesporer og bakterier ind i landet, hvilket også betyder, at de deltagende heste kommer til at befinde sig på et hermetisk lukket område i forbindelse med deres ophold i Sydamerika. Høet fra Kentucky, som hestene skal indtage, er meget kraftigt rent næringsmæssigt, men også strukturen er anderledes, og som hesteejer vil man for alt i verden gerne undgå problemer i forbindelse med foderskifte – specielt også når et OL er indblandet. Derfor skal hestene gerne tilvænnes høet inden afrejsen mod Rio i starten af august. Men at indkøbe hø i betydelige mængder i Kentucky, og derefter få det fragtet til Danmark, via England, er en ganske bekostelig affære - så hvad gør man?

Når de danske ryttere og deres heste drager over Atlanten mod OL i Rio, er de godt rustede til foderskiftet takket være en nordjysk høproducent – Peter Johansen, indehaver af Danielsminde hestefoder og wrap i Vestbjerg, har produceret og leveret ”dansk-Kentucky-hø” til både det danske og norske para-landshold samt til det danske senior-landshold.

Læs mere om OL-høet i Ridehestens juli-nummer   

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner